FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Srbije na Kosovo prebačeni posrmtni ostaci 43 Albanca

PRIŠTINA,31.ožujka 2005.(Hina) - Posmrtni ostaci 43 ubijena Albanca,ekshumirani iz masovne grobnice u Batajnici, u četvrtak su naadministrativnom graničnom prijelazu kod Merdara, predanipredstavnicima kosovskih vlasti.
PRIŠTINA,31.ožujka 2005.(Hina) - Posmrtni ostaci 43 ubijena Albanca, ekshumirani iz masovne grobnice u Batajnici, u četvrtak su na administrativnom graničnom prijelazu kod Merdara, predani predstavnicima kosovskih vlasti.

Valerie Brasey, visoka dužnosnica UNMIK-a za sudsku medicinu i nestale osobe, izjavila je okupljenim novinarima da posmrtni ostaci potječu iz sela Meja kod Đakovice i općine Vučitrn.

Srpske vojne i policijske snage su 27. travnja 1999. godine u selu Meje kod Đakovice ubile 128 stanovnika s tog područja i njihova tijela odvezli u masovnu grobnicu u Batajnicu, u blizini Beograda.

Po informacijama Međunarodnog komiteta Crvenog križa (MKCK), na Kosovo su od svršetka rata 1999. do danas vraćena tijela 441 ubijenog Albanca.

Na Kosovu se najmanje 3.000 osoba još vodi kao nestale, od toga oko 2.300 Albanaca i oko 700 Srba i pripadnika drugih manjinskih zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙