FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš uputio otvoreno pismo premijeru Sanaderu i Vladi

OSIJEK,22. travnja(Hina) - Saborski zastupnik Branimir Glavaš, kojegaje Nacionalno vijeće HDZ-a jučer isključilo iz stranke zbog njegoveinicijative u vezi s regionalizacijom, uputio je danas otvoreno pismopremijeru Ivi Sanaderu i Vladi RH u kome poručuje da smjenama nećeulkoniti drugačije mišljenje.
OSIJEK,22. travnja(Hina) - Saborski zastupnik Branimir Glavaš, kojega je Nacionalno vijeće HDZ-a jučer isključilo iz stranke zbog njegove inicijative u vezi s regionalizacijom, uputio je danas otvoreno pismo premijeru Ivi Sanaderu i Vladi RH u kome poručuje da smjenama neće ulkoniti drugačije mišljenje.

U kratkom pismu, koje je medijima upućeno iz Ureda župana Osječko-baranjske županije, Glavaš kaže:

"S nevjericom moram konstatirati da je brzina Vašeg 'mača' u egzekuciji ljudi, za koje mislite da su mi bliski, vrijedna Guinessove knjige rekorda. No, moram Vas podsjetiti na primjere egzekutora prošlosti (jer Vi ste izgleda čitali samo beletristiku) koji pokazuju da nikad nije moguće ukloniti baš sve koji misle drugačije".

"Također Vam sugeriram da upozorite Vašeg povjerenika da se previše ne zanese u ulozi koja mu je dodijeljena. On je, doduše, školovan za političkog komesara i konačno se nalazi u životnoj ulozi, ali sugeriram da u sudu o ljudima koristi ista mjerila po kojima bi htio da se njemu sudi", stoji u Glavaševu pismu.

Vlada je u četvrtak razriješila Matu Radeljića dužnosti pomoćnika ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti zbog, kako je navedeno u priopćenju, djelovanja suprotnog politici i programu Vlade, a danas je Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da je zbog "neprimjerenog angažiranja u političkim inicijativama" smijenjen načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić.

Sanader je sinoć na konferenciji za novinare u Osijeku rekao da je "inicijativa oko regionalizacije koju je pokrenuo Branimir Glavaš kroz nacrt političke platforme Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje suprotna politici HDZ-a ali i Ustavu Republike Hrvatske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙