FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Parlamentarna većina je osigurana

OSIJEK, 22. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekaoje u Osijeku da isključenje iz stranke trojice saborskih zastupnikaneće predstavljati problem parlamentarnoj većini jer je ona većosigurana.
OSIJEK, 22. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je u Osijeku da isključenje iz stranke trojice saborskih zastupnika neće predstavljati problem parlamentarnoj većini jer je ona već osigurana.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ponovio je u četvrtak na večer na konferenciji za novinare da je Nacionalno vijeće HDZ-a zbog štetnog djelovanja isključilo iz HDZ-a saborskog zastupnika i dosadašnjeg predsjednika osječko-baranjskog HDZ-a Branimira Glavaša, zastupnika i dosadašnjeg predsjednika osječkog HDZ-a Vladimira Šišljagića, te zastupnika iz te županije Ivana Drmića.

Inicijativa oko regionalizacije koju je pokrenuo Branimir Glavaš kroz nacrt političke platforme Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje suprotna je politici HDZ-a, ali i Ustavu Republike Hrvatske, kazao je Sanader.

Nacionalno vijeće raspustilo je Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije, te za povjerenika imenovalo Tomislava Ivića, koji je donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Osijeka, rekao je Sanader.

Odluku o isključivanju Glavaša, Šišljagića i Drmića iz stranke podržali su predsjednici županijskih odbora slavonskih županija: Vukovarsko-srijemske Petar Čobanković, Virovitičko-podravske Josip Đakić, Brodsko-posavske Zdravko Sočković, Požeško-slavonske Ante Bagarić. Istaknuli su kako te županije ne podržavaju koncept Branimira Glavaša o regionalnoj podjeli županija.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predala je do zakonskog roka, koji je istekao u ponoć, izborne liste za skupštinu Osječko-baranjske županije i za Gradsko vijeće Osijeka. Nositelj izborne liste za skupštinu Osječko-baranjske županije je Tomislav Ivić, stranački povjerenik za Osječko-baranjsku županiju. Drugi na listi je Dragan Kovačević, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a treći je koalicijski partner Zdravko Vukić, predsjednik HSLS-a Osječko-baranjske županije. Nakon predaje kandidacijske liste Dragan Kovačević je izjavio da su među 47 kandidata - četiri iz HSLS-a.

Gradskom izbornom povjerenstvu do zakonom utvrđenog roka predano je 15 kandidacijskih lista, među kojima i lista HDZ-a, čiji je nositelj Luka Crnković.

Nezavisne liste za lokalne izbore predao je izbornim povjerenstvima za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju i Branimir Glavaš, koji je nositelj lista i kandidat za gradonačelnika i za župana. Na nezavisnim listama Branimira Glavaša su bivši članovi Županijskog i Gradskog odbora HDZ-a koji su donijeli odluke da će istupiti iz HDZ-a ako Branimir Glavaš bude isključen iz stranke. Prema riječima Branimira Glavaša, nezavisne izborne liste do sada su predane i u Đakovu, Belišću i Vuki, a na njima su bivši članovi općinskih odbora HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙