FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: B. Glavaš isključen iz stranke

ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasnomodlukom isključilo je danas iz stranke Branimira Glavaša, VladmiraŠišljagića i Ivana Drmića zbog djelovanja suprotnog programu stranke iimenovalo Tomislava Ivića stranačkim povjerenikom za Osječko-baranjskužupaniju, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-aIvo Sanader.
ZAGREB, 21. travnja 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasnom odlukom isključilo je danas iz stranke Branimira Glavaša, Vladmira Šišljagića i Ivana Drmića zbog djelovanja suprotnog programu stranke i imenovalo Tomislava Ivića stranačkim povjerenikom za Osječko-baranjsku županiju, izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Povjerenik će ustrojiti povjerenstvo koje će izraditi izborne liste za Osječko-baranjsku županiju za predstojeće loklane izbor, rekao je Sanader dodavši da je Nacionalno vijeće jednoglasno poduprlo i odluku Predsjedništva stranke prema kojoj je regionalizacija Hrvatske apsolutno suprotna programu HDZ-a.

Povjerenik Tomislav Ivić donio je i odluku o raspuštanju osječkog Gradskog odbora HDZ-a.

Ovo nije raskol u HDZ-u, naglasio je Sander, podsjetivši da je i ranije bilo sličnih slučajeva, spomenuvši pri tom Matu Šimića, Ivića Pašalića i Jozu Metera, ustvrdivši da je nakon njih HDZ bio još jači. Riječ je o odlučnosti HDZ-a da za bilo koje pitanje donese čvrste i snažne odluke, istaknuo je Sanader.

Predsjednik Hrvatskog sabora i osnivač HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji Vladimir Šeks ocijenio je da je u toj županiji vođena politika suprotna stranačkoj i prikriveno djelovalo protivno programskim načelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙