FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP i ORCO zaključili pregovore i usuglasili Sporazum

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)i luksemburška tvrtka "Orco Property Group" zaključili su danaspregovore oko osnivanja javno-privatnog partnerstva (JPP) za SunčaniHvar i usuglasili tekst Sporazuma dioničara.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i luksemburška tvrtka "Orco Property Group" zaključili su danas pregovore oko osnivanja javno-privatnog partnerstva (JPP) za Sunčani Hvar i usuglasili tekst Sporazuma dioničara.

Tekst Sporazuma dioničara ključni je dokument JPP-a u kojemu su precizirana međusobna prava i obveze u skladu sa zaključcima sjednice Upravnog odbora HFP-a održane početkom travnja, doznaje se danas iz HFP-a.

Riječ je o osiguranju kvalitetnih jamstava Orca u pogledu ulaganja, veće kontrole Fonda u pogledu raspolaganja nekretninama Sunčanog Hvara, smanjenju jamstava Fonda u pogledu nekretnina koje su unesene u temeljni kapital Sunčanog Hvara (ali nisu upisane kao vlasništvo društva) kao i onih nekretnina oko kojih se vode sudski i drugi sporovi te o osiguranju veće fleksibilnosti glede izlazne strategije za Fond.

Tekst Sporazuma dioničara obje će strane parafirati u idućih nekoliko dana, nakon čega će biti razmatran na prvoj sjednici Upravnog odbora HFP-a, koja će se održati kroz sedam dana.

Nakon što UO HFP-a prihvati predmetni tekst Sporazuma i ostalu dokumentaciju, o njemu će se izjasniti i hrvatska Vlada.

Danas je inače i istekao 15-dnevni rok koji je UO HFP-a odredio kao krajnji rok za postizanje dogovora s Orcom oko dodatnih poboljšanja ponude.

Luksemburška grupacija Orco Property Group za osnivanje javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru ponudila je ukupno ulaganje u idućih pet godina od 600 milijuna kuna.

Ulaganje u Sunčani Hvar Orco bi realizirao kroz dvije faze - u prvoj bi odmah po potpisivanju ugovora s HFP-om uložili 200 milijuna kuna vlastitih sredstava u dokapitalizaciju.

Uz dokapitalizaciju, Orco Property Group u prvoj fazi, odnosno u prve tri godine, planira uložiti još 200 milijuna kuna iz bankovnih kredita, i to u obnovu svih nekretnina Sunčanog Hvara i povećanje njihovog standarda.

U drugoj bi se fazi u daljnju dokapitalizaciju uložilo još 100 milijuna kuna vlastitih sredstava te 100 milijuna kuna kredita za podizanje razine ostalih sadržaja otoka Hvara, poput sufinanciranja izgradnje zračne luke, marine, golf terena.

Sve zaposlene planiraju zadržati na idućih pet godina te bi još zaposlili novih 150.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙