FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravni odbor HFP-a prihvatio ponudu Orca za Sunčani Hvar

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Za osnivanje javno-privatnogpartnerstva (JPP) u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar Upravni odborHrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) prihvatio je danas ponuduluksemburške tvrtke Orco, s kojoma će se u idućih 15 dana voditidodatni pregovori oko njihove ponude.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) prihvatio je danas ponudu luksemburške tvrtke Orco, s kojoma će se u idućih 15 dana voditi dodatni pregovori oko njihove ponude.

O tome je, po završetku sjednice, novinare izvijestio predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec ističući da će se pregovori sa Orcom voditi o četiri stavke.

To je prije svega osiguranje kvalitetnih bankovnih jamstava za ulaganja Orca u Sunčani Hvar, budući su ponudili za sada samo korporativna jamstva. Uz to, pregovarat će se o jačoj kontroli Fonda u pogledu nekretnina Sunčanog Hvara odnosno Fond će tražiti da se nekretnine ne mogu prodati ni otuđiti idućih pet godina.

Treća stavka je smanjenje jamstava HFP-a za nekretnine koje nisu ušle u temeljni kapital i četvrta je osiguranje veće fleksibilnosti glede izlazne strategije HFP-a iz JPP-a.

Polančec je dodao da stručne službe HFP-a imaju 15 dana za dovršetak pregovora s Orcom i pripremu sporazuma.

U slučaju da zbog bilo kojeg razloga ne uspiju ti pregovori sa Orcom nakon isteka tih 15 dana nastavit će se novi pregovori, ali s drugim ponuditeljem Fondom Quaestus.

Na upit što ponudu Orca čini boljom od Quaestusove, Polančec je kazao da je to njen financijski dio, odnosno ponuđena visina kapitalnih ulaganja.

Očekuje da će se tijekom predstojećih pregovora ponuda Orca još poboljšati, pogotovo u segmentu osiguranja bankovnih jamstava za ulaganja.

Polančec je na rekao da na današnjoj sjednici nisu raspravljali ni o jednoj drugoj temi te da će u ponedjeljak Upravni odbor ponovo održati sjednicu na kojoj će između ostaloga, kako je kazao, raspravljati o objavama novih natječaja te drugim temama.

Luksemburška Orco Property Group je za osnivanje JPP-a u Sunčanom Hvaru ponudila ukupno ulaganje u idućih pet godina od 600 milijuna kuna, od čega 300 milijuna kuna za povećanje temeljenog kapitala, a 300 milijuna kuna iz kredita za uređenje objekata.

Ukupna bi ulaganja proveli u dvije faze, od kojih u prvoj planiraju ulaganje od ukupno 400 milijuna kuna, od čega je 200 milijuna kuna vlastitih sredstava za povećanje temeljnog kapitala, koje su spremni platiti odmah u gotovini, dok bi drugih 200 milijuna kuna uložili iz kredita.

U drugoj fazi planiraju ulaganje od ukupno 200 milijuna kuna, od kojih bi 100 milijuna opet bilo u povećanje temeljnog kapitala, a 100 milijuna kuna bi uložili u uređenje objekata Sunčanog Hvara.

Nude i zadržavanje svih zaposlenih u Sunčanom Hvaru u idućih pet godina, zapošljavanje novih 150 radnika, a 2008. bi dionice Sunčanog Hvara "stavili" na jednu od burzi.

(Hina) xtam ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙