FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: novi natječaji za KIM i Regeneraciju

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas nove pozive za podnošenje ponuda za kupnju 91,87posto dionica karlovačkog KIM-a i 72 posto dionica zabočkeRegeneracije, koji su otvoreni do 1. lipnja ove godine.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas nove pozive za podnošenje ponuda za kupnju 91,87 posto dionica karlovačkog KIM-a i 72 posto dionica zabočke Regeneracije, koji su otvoreni do 1. lipnja ove godine.

U novom natječaju za karlovačku mliječnu industriju od ponuđača se očekuje da svih 219 zaposlenika, od kojih je 184 stalno zaposleno, zadrži u roku od pet godina od sklapanja ugovora, dok je u prvom, poništenom natječaju taj rok bio godinu dana,

Također, za razliku od prošlog natječaja, u novom se izričito navodi da se na "natječaj ne može javiti Ponuditelj koji je u sporu sa Društvom od značajnije materijalne važnosti". Izostanak ove odredbe, kao i kraći rok zadržavanja radnika bio je i razlog nezadovoljstva predstavnika zaposlenika i sindikata u KIM-u, odnosno i samog poništavanja prošlog natječaja.

Početna cijena za 96.345 dionica KIM-a iznosi 28,9 milijuna kuna, a od ponuditelja se uz ostalo očekuje i zadržavanje osnovne djelatnosti KIM-a, odnosno otkupa i prerade mlijeka kao i distribucije i prodaje mliječnih proizvoda te zadržavanje branda 'KIM'.

Prema podacima iz natječaja, na kraju prošle godine, po nerevidiranoj bilanci, ukupna aktiva KIM-a iznosila je 61,76 milijuna kuna, dok su ukupne obveze tog društva bile veće od 45,46 milijuna kuna.

Za 26.947 dionica zabočke tekstilne industrije Regeneracija, pak, početna cijena u novom natječaju iznosi nešto manje od 5,39 milijuna kuna. Na prethodnom natječaju, iz veljači ove godine, cijena tih dionica iznosila je 16,17 milijuna kuna, no tada nije bilo zainteresiranih ponuditelja.

Među ostalim uobičajenim uvjetima, HFP od potencijalnog kupca dionica Regeneracije očekuje i da svih 363 zaposlenika zadrži na rok od godinu dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Aktiva Regeneracije je na kraju prošle godine iznosila 76,8 milijuna kuna, dok su ukupne obveze te tvrtke istodobno bile veće od 36,24 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙