FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O pregovorima HFP-a i Orca oko Sunčanog Hvara u ponedjeljak, 18. travnja

ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u tijeku su intenzivni i završni pregovori sa tvrtkom Orco okodetalja za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelskojtvrtki Sunčani Hvar, a o rezultatima tih pregovora HFP će javnostizvijestiti u ponedjeljak, 18. travnja, doznaje se od glasnogovornikaHFP-a Vedrana Kukavice.
ZAGREB, 15. travnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u tijeku su intenzivni i završni pregovori sa tvrtkom Orco oko detalja za osnivanje javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar, a o rezultatima tih pregovora HFP će javnost izvijestiti u ponedjeljak, 18. travnja, doznaje se od glasnogovornika HFP-a Vedrana Kukavice.

Ti se pregovori, napomenuo je, vode u skladu sa zaključcima s prošlog Upravnog odbora HFP-a kada je za njih određen rok od 15 dana koji ističe u ponedjeljak.

UO HFP-a na svojoj je zadnjoj sjednici 1. travnja prihvatio ponudu luksemburške tvrtke Orco za osnivanje JPP-a u Sunčanom Hvaru, uz uvjet da se s Orcom tijekom narednih 15 dana vode dodatni pregovori oko poboljšanja njihove ponude.

Slijedom toga u zadnjih je 15 dana održano više sastanaka predstavnika HFP-a i Orca, a pregovori su vođeni, po naputku UO HFP-a, oko četri stavke.

To je prije svega osiguranje bankovnih jamstava za ulaganja, budući je Orco za to ponudio samo korporativna jamstva.

Uz to se pregovaralo i o osiguranju veće kontrole Fonda u pogledu raspolaganja nekretnina Sunčanog Hvara.

Treća stavka pregovora odnosi se na smanjenje odnosno definiranje jamstava HFP-a za nekretnine Sunčanog Hvara koje su unesene u njegov temeljni kapital, ali nisu upisane kao njegovo vlasništvo, kao i za one nekretnine oko kojih se vode sudski sporovi.

Četvrta stavka pregovora je osiguranje veće fleksibilnosti glede izlazne strategije HFP-a iz toga JPP-a.

Kukavica je danas ponovio i stav UO HFP-a da bi, u slučaju eventualnog neuspjeha pregovora sa Orcom tijekom tih zadanih 15 dana, uslijedili pregovori HFP-a s drugim ponuditeljem, zagrebačkim fondom Quaestus.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙