FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup o nekretninama: HFP najavio značajne projekte u turizmu

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (HFP) najavili su danas, na Prvoj godišnjoj međunarodnojkonferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina, značajne privatizacijskeprojekte u turističkom sektoru, među kojima su na pojačani interesnaišle najave projekata javno-privatnog partnerstva (JPP) uturističkim kompleksima Baško Polje, Kupari kod Dubrovnika i Perna izOrebića te projekt izgradnje vrhunske turističke zone na zapadnojobali Istre.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) najavili su danas, na Prvoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina, značajne privatizacijske projekte u turističkom sektoru, među kojima su na pojačani interes naišle najave projekata javno-privatnog partnerstva (JPP) u turističkim kompleksima Baško Polje, Kupari kod Dubrovnika i Perna iz Orebića te projekt izgradnje vrhunske turističke zone na zapadnoj obali Istre.

Direktor tvrtke Club Adriatic, koja je u stopostotnom vlasništvu HFP-a, Goran Hanžek rekao je da je namjera JPP-a u trima kompleksima podizanje kategorije postojećih objekata, kao i izgradnja novih. Pritom se, kaže, Hanžek, potencijalnim privatnim partnerima uz ostalo nudi do 74 posto vlasničkog udjela u tim društvima te pravo prvokupa na dionice HFP-a.

Za Baško Polje i Pernu Orebić, izvijestio je, u tijeku je izrada potrebne dokumentacije. Natječaj za ta društva trebao bi biti objavljen u lipnju, dok bi za Kupare, po planovima HFP-a, natječaj trebao biti objavljen krajem godine.

Drugi značajni projekt HFP-a u turističkom sektoru najavio je direktor tvrtke Brijuni Rivijera Veljko Ostojić. Riječ je, kako je rekao, o procijenjenom ulaganju od milijardu eura tijekom dvogodišnjeg razdoblja u izgradnju vrhunske elitne turističke zone na zapadnoj obali Istre i na području otočja Brijuni, i to na 12 lokacija koje bi činile povezanu cjelinu. Pritom će se, kako je rekao, pretendirati hotelski kapaciteti i apartmanizacija, ali unutar hotela. Na području otočja Brijuni, pak, dodao je, budući da je riječ o Nacionalnom parku, izgradnja je moguća samo na površinama na kojima su objekti već građeni.

Potpredsjednik HFP-a Ivan Gotovac izdvojio je iz ponude HFP-a kao posebno atraktivne projekte privatizacije Hotela Adriatic iz Splita, dubrovačkog Hotela Maestral i Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula. Uz ta tri privatizacijska projekta, najavio je još 11 natječaja koji bi uskoro trebali biti objavljeni.

Po podacima koje je iznio, u portfelju HFP-a trenutno su 1.073 trgovačka društva u kojima država ima vlasnički udjel. Od toga je 125 u pretežnom ili potpunom državnom vlasništvu, među kojima su 24 hotelsko - turistička društva u kojima država ima većinski udjel, a ukupno je država kao vlasnik prisutna u 141 hotelsko - turističkom društvu. Vrijednost toga portfelja je, kako je rekao, 3,6 milijardi kuna.

Prva konferencija o nekretninama danas završava s radom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙