FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown upozorio zastupnike parlamenta Republike Srpske

BANJALUKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u Bosni iHercegovini Paddy Ashdown kazao je u četvrtak zastupnicima ParlamentaRepublike Srpske da će prihvatiti svaku odluku u vezi reformepolicije, pa i njeno odbijanje, ali ih je pritom upozorio da razmisleo posljedicama.
BANJALUKA, 21. travnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown kazao je u četvrtak zastupnicima Parlamenta Republike Srpske da će prihvatiti svaku odluku u vezi reforme policije, pa i njeno odbijanje, ali ih je pritom upozorio da razmisle o posljedicama.

«Ako vam je kontrola policije draža od europske budućnosti zemlje, imate puno pravo da to izaberete», kazao je Ashdown i podsjetio da se niti na jednom mjestu u Konačnom izvješću Komisije za reformu policije BiH ne spominje ukidanje MUP RS.

Visoki predstavnik je upozorio da je stav Europske komisije kako buduća policija ne može biti strukturirana na tri razine - dvije entitetske i jednoj državnoj, kao što je to, za sada, u sektoru obrane BiH.

«Uvjeravam vas da je reforma policije posljednja reforma koja stoji BiH na putu pridruživanja u Europu», rekao je Ashdown i pozvao zastupnike parlamenta RS da, prilikom odlučivanja, imaju na umu interese građana.

Vlasti u RS kao i parlamentarna većina nacionalnih stranaka ovog entiteta suprotstavljaju se regionalizaciji policije u BiH, nadležnosti koje su sada striktno omeđene administrativnim granicama Federacije BiH i Republike Srpske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙