FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown požuruje reformu policije i suradnju s ICTY

BANJA LUKA, 13. travnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u Bosni iHercegovini Paddy Ashdown u srijedu je, nakon susreta s predsjednikomRepublike Srpske (RS) Draganom Čavićem u Banjoj Luci, izjavio da jeBiH ostalo još oko mjesec dana, do 19. svibnja, da ukloni zapreke naputu ka euroatlantskim integracijama. Temeljni uvjeti za to su reformapolicije i suradnja s Tribunalom u Haagu, kazao je Ashdown.
BANJA LUKA, 13. travnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown u srijedu je, nakon susreta s predsjednikom Republike Srpske (RS) Draganom Čavićem u Banjoj Luci, izjavio da je BiH ostalo još oko mjesec dana, do 19. svibnja, da ukloni zapreke na putu ka euroatlantskim integracijama. Temeljni uvjeti za to su reforma policije i suradnja s Tribunalom u Haagu, kazao je Ashdown.

"Taj proces ne može biti završen dok se Radovan Karadžić i Ratko Mladić ne nađu u Haagu, ali se čini da je taj proces uistinu započeo", izjavio je visoki predstavnik i izrazio uvjerenost da zahvaljujući uspjehu koji je do sada postignut u suradnji RS s Haškim tribunalom "to više ne bi smjelo predstavljati zapreku BiH na putu u EU".

Kada je riječ o reformi policije u BiH, Ashdown je novinarima ukazao na poteškoće osobito u "izvlačenju" policije ispod utjecaja politike kao i u uspostavi policijskih ovlasti na državnoj razini.

Izrazio je ipak uvjerenost da je moguć dogovor o prijenosu ovlasti s entiteta na državnu razinu BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙