FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeni bivši šefovi MUP-a RS

BANJALJUKA, 1. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova(MUP) Republike Srpske (RS) priopćilo je da su u petak u Banjoj Luciuhićeni bivši ministri unutarnjih poslova RS Zoran Đerić i PericaBundalo. Policija je također lišila slobode i bivšeg ministrapoljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Rodoljuba Trkulju i zamjenikadirektora državnog poduzeća "Srpske šume" Stojka Blagojevića.
BANJALJUKA, 1. travnja 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) priopćilo je da su u petak u Banjoj Luci uhićeni bivši ministri unutarnjih poslova RS Zoran Đerić i Perica Bundalo. Policija je također lišila slobode i bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Rodoljuba Trkulju i zamjenika direktora državnog poduzeća "Srpske šume" Stojka Blagojevića.

Svi su uhićeni pod sumnjom da su se udružili u kriminalnu skupinu, iznuđivali sklapanje ugovora na štetu pojedinih šumskih gazdinstava kako bi pribavili sredstva za financiranje rada Partije demokratskog progresa (PDP), doznaje se u izvorima MUP-a.

Zorana Đerića je s dužnosti ministra sredinom prošle godine smijenio visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown zbog opstruiranja suradnje s Haškim tribunalom. Njegov prethodnik Perica Bundalo smijenjen je zbog krvavih incidenata prilikom polaganja temeljnog kamena za banjolučku džamiju, 7. svibnja 2001. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙