FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown će u utorak smijeniti Čovića - izvor

MOSTAR, 28. ožujka 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik za BiHPaddy Ashdown će u utorak 29. ožujka smijeniti hrvatskog članaPredsjedništva BiH Dragana Čovića nakon što se on odbio sam povući,što je od njega ranije zatražio Ashdown, potvrdio je za Hinu izvor izUreda visokog predstavnika (OHR).
MOSTAR, 28. ožujka 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik za BiH Paddy Ashdown će u utorak 29. ožujka smijeniti hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića nakon što se on odbio sam povući, što je od njega ranije zatražio Ashdown, potvrdio je za Hinu izvor iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

Na upit kada će Ashdown smijeniti Čovića, dužnosnik OHR-a koji je želio ostati anoniman kratko je rekao: "Sutra (utorak)".

Prema istome izvoru OHR Čovićevim uklanjanjem želi "sačuvati kredibilitet Predsjedništva BiH", budući da će se protiv njega voditi sudski postupak.

Isti dužnosnik međunarodne uprave nije mogao potvrditi neslužbene navode kako Ashdown neće Čoviću zabraniti politički angažman, što je bila sudbina svih dužnosnika smijenjenih posljednjih godina.

Čović je na prošlotjednoj konferenciji za novinare rekao kako se neće usprotiviti odluci Visokog predstavnika. Protiv Čovića, predsjednika Ustavnog suda Mate Tadića i profesora Zdravka Lučića prije petnaest dana potvrđena je optužnica zbog navodnih utaja carina i poreza mesnoj industriji "Lijanovići" iz Širokog Brijega.

Čović je postao hrvatski član Predsjedništva u jesen 2002. godine pobijedivši na izborima s osvojenih 114.000 glasova Hrvata. Novi hrvatski predstavnik u Predsjedništvu birat će se u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, a najčešće spominjano ime Čovićevog nasljednika je predsjedavajući toga tijela Martin Raguž.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙