FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown komentirao pismo Nike Lozančića

BANJA LUKA, 31. ožujka 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavniku Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown u četvrtak je novinarima u BanjojLuci izjavio da ga je "nasmijalo" pismo predsjednika Federacije BiHNike Lozančića u kojem on Visokom predstavniku "nudi svoj mandat" nakon što je Ashdown s dužnosti člana Predsjedništva BiH smijenioDragana Čovića.
BANJA LUKA, 31. ožujka 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown u četvrtak je novinarima u Banjoj Luci izjavio da ga je "nasmijalo" pismo predsjednika Federacije BiH Nike Lozančića u kojem on Visokom predstavniku "nudi svoj mandat" nakon što je Ashdown s dužnosti člana Predsjedništva BiH smijenio Dragana Čovića.

Lozančić u ponuđenoj ostavci ironično predlaže Visokom Predstavniku da objasni svoje namjere da, unatoč rezultatima izbora, raspolaže s "kadrovima" nacionalnih stranaka koje dominiraju u entitetskim i u Parlamentu BiH.

"Lozančić je dobar predsjednik Federacije, ali mislim da bi bolje pisao scenarije za komedije", izjavio je Paddy Ashdown .

Visoki predstavnik Ashdown je prije dva dana smijenio hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, nakon što je Sud BiH protiv njega potvrdio utemeljenost optužnice za sudjelovanje u korupciji i privrednom kriminalu.

Ashdown je donio odluku o opozivu nakon što su to zahtijevali predstavnici međunarodne zajednice, posebice SAD-a.

Novinarima u Banjoj Luci Ashdown nije htio ništa reći o najavljenoj rehabilitaciji nekih srpskih političara koje je smijenio u ljeto prošle godine zbog sumnje da pomažu u skrivanju haških optuženika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙