FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOS od 19. do 23. travnja na Zagrebačkom velesajmu

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) usuradnji s područnim obrtničkim komorama i udruženjima i ove godineorganizira nastup hrvatskih obrtnika na 47. međunarodnom sajmuobrtništva (MOS), koji će se od 19. do 23. travnja održavati naZagrebačkom velesajmu u sklopu međunarodnog sajma Građenje iopremanje.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) u suradnji s područnim obrtničkim komorama i udruženjima i ove godine organizira nastup hrvatskih obrtnika na 47. međunarodnom sajmu obrtništva (MOS), koji će se od 19. do 23. travnja održavati na Zagrebačkom velesajmu u sklopu međunarodnog sajma Građenje i opremanje.

Kako je istaknuo predsjednik Odbora za sajmove HOK-a Dražen Krolo na današnjoj konferenciji za novinare, ovo je do sada najveća izložba obrtništva na proljetnom Zagrebačkom velesajmu.

HOK će nastupiti u petom paviljonu na ukupnoj izložbenoj površini od oko 5.000 četvornih metara.

Na površini od 3.762 četvorna metra nastupit će 452 izlagača iz čitave Hrvatske, od čega je najveći broj obrtnika, a uz njih će se predstaviti partnerske institucije, među kojima su Ministrstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Obrtna zbornica Slovenije, banke i trgovačka društva. U suradnji sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture bit će predstavljeni i hrvatski inovatori.

Na galeriji istog paviljona, na površini od 1.200 četvornih metara, bit će održana treća po redu promocija obrtničkih zanimanja pod nazivom "Želim biti majstor".

Ta je promocija, kako je rečeno, namijenjena učenicima osmih razreda osnovnih škola, koji se nalaze pred odlukom koju školu upisati nakon završetka osnovne škole.

Naučnici i njihovi majstori u pravim malim obrtničkim radionicama predstavit će 30-tak zanimanja poput onih iz drvne i graditeljske struke, elektro struke, strojarstva, tekstila, ugostiteljstva i auto struke.

Prvog dana MOS-a bit će održan tradicionalni Obrtnički forum na temu poticaja za malo i srednje poduzetništvo u 2005. godini, s naglaskom na proizvodnju, nove tehnologije i izvoz.

Također, tijekom trajanja MOS-a održat će se i niz stručnih predavanja poput predavanja o zaštiti na radu, konkurentnosti na globalnom tržištu, mogućnosti dobivanja sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije itd.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙