FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja zatražio je da Vlada stavi Zakon o razminiranju u hitnu proceduru u Hrvatski sabor, priopćeno je danas iz Sindikata. Sindikat zahtijeva i isplatu triju neisplaćenih plaća, donošenje granskog kolektivnog ugovora te da vlasnik AKD "Mungos" imenuje Upravu koja će tražiti posao, a ne stečaj. Također, traži i sastanak s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom. Jučer je otvoren stečajni proces s preustrojem državne tvrtke za razminiranje AKD Mungos na prvom stečajnom ročištu na Trgovačkom sudu, a konačnu odluku o pokretanju stečaja sud će donijeti u iduća tri dana.

ZAGREB - Dovršeno je oko 60 posto građevinske armirano-betonske konstrukcije Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) koji se gradi u Novom Zagrebu, rekao je Filip Filipec, glavni direktor "Tehnike" d.d., tvrtke koja gradi Muzej. On je procijenio da će atipična konstrukcija biti dovršena do srpnja, a završetak radova je planiran za potkraj 2006. Ravnateljica Muzeja Snježana Pintarić rekla je da će se prelaskom u novu zgradu Muzej skoro deseterostruko povećati: sada je smješten u 800 četvornih metara, a u novoj će se zgradi prostirati na čak 13.500 četvornih metara. "Nećemo dopustiti da se i dalje ponavlja teza kako je Novi Zagreb velika spavaonica", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić koja je sa suradnicima danas obišla gradilište.

SISAK - Županijske organizacije SDP-a, HNS-a, HSS-a, LS-a, SDA i Nezavisna lista Miroslava Gregurinčića iz Petrinje danas su u Sisku svečano potpisali sporazum o predizbornoj suradnji i zajedničkom nastupu na skorašnjim izborima za Skupštinu Sisačko-moslavačke županije i stvorili do sada najveću oporbenu koaliciju na tom području. Zajednička lista će na izborima nastupiti pod sloganom "Srcem za promjene", a nositeljica će joj biti predsjednica Županijske organizacije SDP-a Marina Lovrić iz Siska, direktorica Poslovne jedinice "Čazmatransa" u Sisku. SDA će na zajedničku listu ući iz kvote SDP-a, a LS i Nezavisna lista Miroslava Gregurinčića iz kvote HNS-a.

ZAGREB - Ukupni rashodi središnjeg državnog proračuna u siječnju ove godine bili su 1,36 milijardi kuna veći od proračunskih prihoda, pri čemu su gotovo polovicu rashoda činili rashodi za socijalne naknade, podaci su Ministarstva financija iz njihova najnovijeg Statističkog izvješća. Proračunski prihodi u siječnju iznosili su 5,93 milijarde kuna, a istodobno su ukupni rashodi bili 7,29 milijardi kuna. U strukturi rashoda, najveći udjel od 45,7 posto imali su rashodi za socijalne naknade, od kojih se najveći dio odnosi na isplatu mirovina.

ZAGREB - Više od 600 grama heroina zaplijenjeno je u akciji policije koja je završila uhićenjem 29-godišnjaka za kojega se sumnja da je nabavljao veće količine heroina i preprodavao ga na zagrebačkom narko tržištu. Policija je akciju pokrenula nakon saznanja da 29-godišnjak nabavlja veće količine droge koju skriva u unajmljenoj garaži i prodaje krajnjim korisnicima i drugim preprodavačima u naseljima Borongaj i Ravnice. U policiji nisu željeli otkriti na koji način su došli do tih informacija na osnovu kojih je, među ostalim, na Borongaju pronađena garaža u kojoj je osumnjičeni skrivao heroin. Policija nije otkrila identitet osumnjičenog.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhvatila je razbojnika koji je krajem ožujka opljačkao 250 tisuća kuna iz Samoborske banke, a ispostavilo se da je riječ o 30-godišnjaku koji je tjedan dana ranije uvjetno otpušten iz zatvora u kojem je bio zbog razbojstva. Policija danas nije izvijestila kako je otkrila i uhitila osumnjičenog. On je 17. ožujka uvjetno otpušten iz zagrebačkog Okružnog zatvora, gdje je služio kaznu od godine i šest mjeseci, zbog pokušaja razbojstva u kiosk u naselju Dubrava, krajem 2003.

ZAGREB - U zagrebačkom naselju Malešnica 24-godišnji mladić sinoć je ispalio tri hica iz pištolja za koji nema dozvolu, nakon čega je u priveden u policijsku postaju, gdje je s 200 kuna pokušao podmititi policajce da ga ne prijave. Policajci u redovnoj ophodnji Malešnicom sinoć su oko 20,40 sati čuli tri pucnja, odmah krenuli u smjeru odakle su se čuli pucnji i primijetili nepoznatog muškarca, zaustavili ga i zatražili osobnu iskaznicu. Pritom su kod njega pronašli pištolj "crvena zastava" za koji je kasnije utvrđeno da nema dozvolu. Uhićeni mladić prekršajno je prijavljen za ilegalno nošenje oružja i kršenje javnog reda i mira, no čeka ga i kaznena prijava zbog davanja mita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙