FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 11. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Opći štrajk liječnika u državnim bolnicama započeo je jutros u 8 sati, potvrdio je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić. Babić je izjavio kako prima informacije o velikom odazivu liječnika na štrajk, koji se kreće između 80 i 90 posto. "S terena dobivam i informacije da su ravnatelji u nekim ustanovama na mala vrata uveli radnu obvezu imenujući sve zaposlene liječnike izvršiteljima poslova, čime su prekršili dogovor na arbitraži", rekao je Babić. Pritom je spomenuo primjere bolnica u Puli, Vinkovcima, Osijeku i Karlovcu gdje liječnici rade, pridržavajući se ravnateljevih odluka.

ZAGREB - Po informacijama Hrvatskog liječničkog sindikata, u zagrebačkim bolnicama u štrajku sudjeluje veliki broj liječnika, a zbrinjavaju se, sukladno preporuci sindikata, samo hitni slučajevi. U bolnicama je jutros znatno manje pacijenata nego inače, a u nekim bolnicama djelomično su otkazani operativni programi i za danas naručeni dijagnostički postupci, no sindikalni povjerenici tvrde da će svi pacijenti dobiti potrebnu pomoć.

ZAGREB - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je da je od jutros u bolnicama u kojima štrajkaju liječnici pojačan inspekcijski nadzor rada koji provode kontrolori Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Ljubičić je zadužio ravnatelje bolnica da prikupe popise pacijenata koji danas nisu dobili potrebnu medicinsku uslugu, kako bi se u HZZO-u sastavio njihov jedinstveni registar te im se na drugi način omogućilo dobivanje medicinske pomoći. Pacijentima je na raspolaganju i "bijeli telefon" 0800 200 063 na koji se mogu javiti oni koji su nezadovoljni odnosom liječnika.

RIJEKA - Noćašnja orkanska bura, što od jučer popodne puše na Kvarneru, ponovno je oštetila sjeverno pročelje zgrade Ginekologije u riječkom Kliničkom bolničkom centru zbog čega su rodilje morale biti preseljene iz soba u hodnik zgrade. Ravnatelj riječkog KBC-a Herman Haller izvijestio je da nema ozlijeđenih te da se pronalaze načini hitna popravka tog pročelja kako bi Odjel mogao redovito raditi.

ZAGREB - Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi na domaćem se tržištu bilježi rastući trend cijena teladi, junadi i odojaka i porast cijena mesa. Prosječne cijene su u prvom tromjesečju ove godine među najvišim u istom razdoblju u posljednjih devet godina. Za razliku od prošlih godina kada je početkom travnja dolazilo do pada cijena, one su u ovoj godini još uvijek u porastu pa se tako telad simentalske pasmine trenutačno prodaje po prosječnoj cijeni od 24,29 kuna za kilogram, što je u odnosu na isto lanjsko doba porast od gotovo 35 posto. Prosječne cijene teladi zabilježene u prvom kvartalu ove godine najviše su evidentirane cijene za isto razdoblje u posljednjih devet godina. Najniža cijena teladi zabilježena je u Ivancu i iznosi 20 kuna po kilogramu, dok je najviša cijena u Gospiću - 29 kuna po kilogramu.

GOSPIĆ - Nekoliko centimetara snijega na velebitskom prijevoju Baške Oštarije i na Kapeli usporavaju promet, a vozači se upozoravaju i na mogućnost odrona u usjecima. Zbog olujne bure koja povremeno u primorju puše preko 120 kilometara na sat u prekidu je trajektna pruga između kopna i otoka Paga, a jadranskom magistralom Sveta Marija Magdalena-Senj smiju voziti samo osobna vozila. Područje Vratnika, Podgorja te Velebitska Plješevica i Zavižan nemaju električnu struju, doznaje se u Centru za motrenje u Senju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙