FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 10. travnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Opći štrajk liječnika trebao bi, po najavama, početi sutra u 8 sati, u organizaciji Hrvatskoga liječničkog sindikata (HLS). Po najavi Sindikata liječnici će raditi kao u dane vikenda i blagdana, što znači da će se primati samo hitni slučajevi. No, ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić pozvao je pacijente da dođu u bolnice, jer je Županijski sud u Zagrebu u petak zabranio štrajk. Predsjednik HLS-a Ivica Babić rekao je pak da će liječnici sutra ipak štrajkati, no, naglasio je, ako u presudi Županijskog suda, koju trebaju dobiti u tijeku dana, bude stajalo da je sudska odluka o zabrani izvršna, odmah će prekinuti štrajk.

TOVARNIK - Hrvatska stranka prava (HSP) javnom je tribinom u Tovarniku danas počela predizbornu kampanju u Vukovarsko-srijemskoj županiji uoči skorašnjih lokalnih izbora, a predsjednik HSP-a na tribini je izjavio da je u "hrvatsku politiku potrebno uvesti više skromnosti, solidarnosti, poštenja i moralnosti". "U tim nastojanjima neću štredjeti ni sebe ni svoje suradnike", rekao je Đapić okupljenim članovima te pristašama HSP-a. Napomenuo je i da je "hrvatski narod uvijek znao kažnjavati bahatost vlasti". Đapić je najavio i da će HSP samostalno izaći na izbore.

ZAGREB - Zemljište na koje je noćas iz prevrnute cisterne u Sokolovcu, na državnoj cesti Zagreb-Koprivnica, iscurilo oko 250 litara goriva, očišćeno je danas oko 15 sati i neće biti trajnih posljedica za okoliš, izvijestio je glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić. Cisterna se prevrnula se noćas oko 2,15 sati kada je vozač zbog neprilagođene brzine na otvorenu dijelu ceste izgubio nazdor nad vozilom koje se prevrnulo u desni odvodni kanal, priopćila je jutros koprivničko-križevačka Policijska uprava.

TOPUSKO - Jedna od najboljih hrvatskih pjesnikinja Vesna Parun navršila je danas 83. rođendan i u toj ju je prigodi u liječilištu u Topuskom, gdje živi zadnjih godinu dana, posjetila nekolicina prijatelja. Vesna Parun piše autobiografiju i, kako je kazala, "piše samo istinu i ne mora se nikomu na to zaklinjati". "Lišena sam promocija, izlazaka i posvetila sam se samo pisanju, što iziskuje velik napor. Lakše je svjedočiti istinu, nego ju pretvoriti u rečenicu. Intelektualac bez pisanja ne predstavlja ništa. Možeš imati genijalne misli, a ako ih ne napišeš, ne znače ništa", rekla je tom prigodom Vesna Parun, autorica 70-ak knjiga, čija su djela prevedena na 20-ak jezika.

OSIJEK - U Osijeku je večeras zatvoren 2. Sajam lova i ribolova - SALORI, na kojem je u protekla tri dana sudjelovalo 60-tak izlagača lovne, ribolovne i nautičke opreme na 5000 četvornog metra sajamskog prostora. Sajamske priredbe posjetilo je više od 15 000 posjetitelja, doznaje se od direktorice Osječkog sajma d.o.o. Nade Maglajić. Ocijenila je kako je Sajam privukao daleko veći broj posjetitelja od očekivanog te da je "pokazao kako je upravo Slavonija i Baranja prostor gdje lov i ribolov imaju sve turističke prednosti i potencijale".

ZAGREB - Treći međunarodni sajam gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb Transport Show" zatvoren je večeras na Zagrebačkom velesajmu. Na sajmu je bilo izloženo 105 modela gospodarskih vozila, od kojih 12 prvi put, a ukupno su se predstavile 24 robne marke tih vozila. Na priredbi je, osim hrvatskih, sudjelovalo 413 izlagača iz 23 države. "Zagreb Transport Show" održava se na Zagrebačkom velesajmu svake druge godine, izmjenjujući se sa sajmom "Zagreb Auto Show".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙