FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena nova zbirka priča Romana Simića

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Knjiga kratkih priča "U što sezaljubljujemo" Romana Simića predstavljena je večeras u zagrebačkomProfil megastoreu.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Knjiga kratkih priča "U što se zaljubljujemo" Romana Simića predstavljena je večeras u zagrebačkom Profil megastoreu.

Knjiga donosi 11 kratkih priča, i pojavljuje se pet godina nakon Simićeva kratkopričaškog prvijenca "Mjesto na kojemu ćemo provesti noć".

Književnik Edo Popović ocijenio je da se radi o jednoj od najboljih zbirki priča koje su se pojavile u Hrvatskoj u posljednjih dvadeset godina.

To su sjajne priče, s finom mračnom atmosferom, kazao je Popović, ustvrdivši kako su one najbolji dokaz da nema ni jednog razloga pisati roman koji je trenutno prevladavajući žanr u Hrvatskoj.

Književnik Zoran Ferić kazao je da se zbirka priča može čitati kao antologija te da je složena kao antologija. Knjiga je kao injekcija: boli, peče i ljekovita je, istaknuo je Ferić.

Roman Simić (Zadar 1972.) završio je studij komparativne književnosti i španjolskoga jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Urednik je književnog časopisa Quorum i biblioteke Živi jezici, urednik i organizator Festivala europske kratke priče. Priče su mu uvrštene u više pregleda hrvatske proze 90-ih, a prevođene su i na engleski, francuski, švedski, slovenski, njemački, litavski, i poljski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙