FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do4,30 sati.
ZAGREB, 15. travnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

PARIZ

Ako na francuskom referendumu o ustavu EU pobijedi "ne", o ustavnom sporazumu se neće opet pregovarati, upozorio je francuski predsjednik Jacques Chirac u četvrtak navečer tijekom debate s mladima na državnoj televiziji TF1 .

U slučaju pobjede "ne" na ustavnom referendumu 29. svibnja "Francuska će biti znatno oslabljena", ocijenio je Chirac i dodao neće biti "moguće ponovno pregovarati" o europskom ustavnom sporazumu.

"Argument prema kojem bi se moglo dalje pregovarati nije ozbiljan. Ako "ne" pobijedi "europska gradnja se zaustavlja i ostajemo na prethodnom sporazumu, zaustavljamo se", rekao je Chirac.

ŽENEVA

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) savjetuje putnicima u Angolu, gdje je od Marburške groznice dosad umrlo 210 ljudi, da izbjegavaju kontakte sa zaraženim osobama i preporučuje zemljama da brižno pregledaju svoje državljane po njihovom povratku iz Angole.

U prvom upozorenju nakon pojave epidemije u listopadu WHO "preporučuje odgodu svakog puta u Angolu koji nije nužan".

Najmanje 14 od 210 žrtava te vrlo rijetke bolesti koja izaziva krvarenja, bili su humanitarci. Najveći broj od 231 slučaja dogodili su se u pokrajini Uige, na sjeveru zemlje.

KAIRO

Egipatska policija je u okolici Kaira uhitila tri osobe u vezi istrage o bombaškom atentatu u kojem su poginula tri turista, od kojih dva Francuza, prošlog tjedna u Kairu.

Egipatska policija je uhitila ukupno 9 osoba povezanih s tim atentatom.

U atentatu je ranjeno 18 osoba, 11 Egipćana i 7 stranaca. To je najteži atentat na strance u Egiptu nakon 1997. kada je izveden atentat blizu Luxora, u kojem su islamisti masakrirali 58 turista i 4 Egipćana.

BAGDAD

Informativna tv-mreža Al-Jazeera objavila je u petak video-snimku koja prikazuje pakistanskog diplomata otetog prije pet dana u Bagdadu. Satelitska televizija je objavila tu snimku bez tona i objasnila da oteti traži od svoje vlade i međunarodne zajednice pomoć kako bi bio oslobođen.

Vjerodostojnost snimke za sada neovisni izvor nije mogao potvrditi. Navodno se radi o pakistanskom diplomatu koji je nestao prošle subote dok je odlazio moliti u džamiju.

Pakistansko ministrstvo vanjskih poslova je nešto ranije navelo da je skupina Omar ben Khattab preuzela odgovornost za otmicu i da traži otkupninu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙