FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wolfensohn imenovan posebnim predstavnikom za pomoć Gazi

WASHINGTON,14. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Svjetske banke JamesWolfensohn, koji uskoro napušta tu dužnost, imenovan je posebnimpredstavnikom bliskoistočne četvorke sa zadaćom da pomogne ukoordinaciji povlačenja Izraela iz pojasa Gaze i obnovu tog područjanakon što ga preuzmu Palestinci.
WASHINGTON,14. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Svjetske banke James Wolfensohn, koji uskoro napušta tu dužnost, imenovan je posebnim predstavnikom bliskoistočne četvorke sa zadaćom da pomogne u koordinaciji povlačenja Izraela iz pojasa Gaze i obnovu tog područja nakon što ga preuzmu Palestinci.

"S veseljem očekujem da pomognem Izraelcima i Palestincima dok nastoje postići i provesti miroljubivo rješenje koje obnavlja nadu i povjerenje među ljudima u toj regiji", rekao je Wolfensohn u priopćenju Svjetske banke.

Bliskoistočna mirovna četvorka koju čine SAD, Europska unija, Ujedinjeni narodi i Rusija, objavila je u četvrtak imenovanje Wolfensohna za posebnog predstavnika za povlačenje iz Gaze.

Wolfesohn će se usmjeriti na palestinske reforme, gospodarsku obnovu i jačanje demokracije.

Izrael planira ovoga ljeta iz pojasa Gaze povući svih 8.000 židovskih naseljenika i sve svoje vojne snage.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice je rekla da se radi o hitnoj misiji koju će Wolfensohn odmah započeti.

Wolfensohn (71), naturalizirani Amerikanac rođen u Australiji, 31. svibnja će nakon 10 godina otići s mjesta predsjednika Svjetske banke na kojem će ga zamijeniti zamjenik američkog ministra obrane Paul Wolfowitz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙