FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon želi veću objektivnost Moskve prema Bliskom istoku

MOSKVA, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharonocijenio je, u intervjuu koji u srijedu objavljuje ruski list Trud, dabi Rusija trebala pokazati veću objektivnost prema Bliskom istoku iuzeti u obzir stajališta i Izraela i arapskih zemalja.
MOSKVA, 6. travnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon ocijenio je, u intervjuu koji u srijedu objavljuje ruski list Trud, da bi Rusija trebala pokazati veću objektivnost prema Bliskom istoku i uzeti u obzir stajališta i Izraela i arapskih zemalja.

"Prema mom mišljenju, a to sam mišljenje već prenio i bivšem ruskom ministru vanjskih poslova Igoru Ivanovu, objektivniji i uravnoteženiji odnosi Rusije prema Izraelu bili bi od velike važnosti za rješavanje situacije" na Bliskom istoku, kazao je Sharon u intervjuu za list Trud.

Ruski predsjednik Vladimir Putin trebao bi krajem travnja doputovati u posjet Izraelu i područjima pod Palestinskom samoupravom. Putin će biti prvi ruski predsjednik u posjetu Izraelu od raspada bivšeg Sovjetskog Saveza.

Rusija je tradicionalno bliska arapskim zemljama, ali posljednjih godina poboljšali su se i rusko-izraelski odnosi.

Rusija je članica Vijeća sigurnosti UN-a i članica tzv. međunarodne "četvorke" za Bliski istok (uz Rusiju u tom tijelu nalaze se i UN, EU i SAD).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙