FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen sušeni sir "Dragec"

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka županija predstavila jedanas svoju novu robnu marku, sušeni sir "Dragec", projekt u koji jekroz četiri godine uloženo 504.960 kuna.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - Zagrebačka županija predstavila je danas svoju novu robnu marku, sušeni sir "Dragec", projekt u koji je kroz četiri godine uloženo 504.960 kuna.

Godišnje se planira, kako je istaknuo pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, proizvoditi 30.000 komada sira, a robna marka "Dragec" podrazumijeva dva tipa sira - sušeni dimljeni i sušeni.

Voditelj projekta je zagrebački Agronomski fakultet, a sir se proizvodi u mini mljekarama Zagrebačke županije Šimun milk iz Luke i Euro-milk iz Beloslavaca. Obje mljekare članovi su Udruge proizvođača marke sira Zagrebačke županije "Sirmark".

Sir "Dragec" proizveden je tradicionalnim, prirodnim načinom od svježeg kravljeg mlijeka sa područja Zagrebačke županije, sušen je prirodnim načinom, a dimljen bukovinom.

Dekanica Agronomskog fakulteta Jasmina Havranek istaknula je kako hrvatski proizvođači imaju što ponuditi europskom tržištu te se u tom smislu ne trebaju bojati ulaska u Europsku uniju. No, mišljenja je kako trebaju biti agresivniji u promociji svojih proizvoda.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić smatra da je afirmacija robnih marki značajna upravo sa aspekta skorog ulaska Hrvatske u EU, kako bi se na taj način predstavili autohtoni domaći proizvodi. Županija će, kako je kazao, nastaviti sa projektima stvaranja robnih marki pa je tako prihvaćen i projekt jabučnog octa "Kap zdravlja".

Kožić je podsjetio kako je zadnjih godina u projekte vezane za poljoprivredu Županija uložila više od 100 milijuna kuna.

Sir "Dragec", kako je rečeno, može se kupiti na zagrebačkim tržnicama, a cijena mu je 60 kuna po komadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙