FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački kvartet saksofona održao zapažen koncert u Bruxellesu

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački kvartet saksofona održaoje u četvrtak navečer u Bruxellesu iznimno zapažen koncert koji je, usklopu projekta predstavljanja hrvatske kulture u inozemstvu,organizirala Uprava za kulturnu promidžbu Ministarstva vanjskihposlova i europskih integracija RH u suradnji s Ministarstvom kultureRH, priopćio je u petak MVPEI.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački kvartet saksofona održao je u četvrtak navečer u Bruxellesu iznimno zapažen koncert koji je, u sklopu projekta predstavljanja hrvatske kulture u inozemstvu, organizirala Uprava za kulturnu promidžbu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH u suradnji s Ministarstvom kulture RH, priopćio je u petak MVPEI.

Na koncertu, koji je održan u Gotičkoj dvorani bruxelleske Gradske vijećnice, bili su brojni uglednici iz europskoga i belgijskog javnog, političkog i kulturnog život.

Virtuozi saksofona Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek izveli su skladbe Mozarta, Papandopula i Detonija, a po završetku najavljenog programa odsvirali su i niz dodataka uz stalni pljesak prisutnih.

Uspjeh hrvatskih glazbenika još je veći kad se zna da je Belgija domovina saksofona. Tvorac tog instrumenta je, sredinom 19. stoljeća, bio Belgijanac Antoine Joseph Sax iz grada Dinanta.

Bruxelleski je koncert jasno dokazao kulturnu i stvarnu pripadnost Hrvatske Europi. Koncert je peti kulturni događaj u okviru suradnje Republike Hrvatske s Kraljevinom Belgijom i glavnim gradom Bruxellesom u posljednje tri godine, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙