FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Labin: Predstavljen zbornik o Matiji Vlačiću Iliriku

LABIN, 18. ožujka 2005. (Hina) - U povodu obilježavanja godišnjicarođenja i smrti Matije Vlačića Ilirika (1520.-1575.) danas je ulabinskom kazalištu predstavljen Zbornik s međunarodnog znanstvenogskupa o tom velikanu hrvatske i njemačke reformatorske misli, održanomprije četiri godine u njegovu rodnom Labinu.
LABIN, 18. ožujka 2005. (Hina) - U povodu obilježavanja godišnjica rođenja i smrti Matije Vlačića Ilirika (1520.-1575.) danas je u labinskom kazalištu predstavljen Zbornik s međunarodnog znanstvenog skupa o tom velikanu hrvatske i njemačke reformatorske misli, održanom prije četiri godine u njegovu rodnom Labinu.

Zbornik na tristotinjak stranica, u nakladi Grada Labina, sadrži dvanaest stručnih tekstova znanstvenika i kulturnih djelatnika iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i SAD-a.

Govoreći na predstavljanju, urednik zbornika Stanko Jambrek rekao je kako je knjiga podijeljena u tri cjeline - povijesno-teološku, filozofsku te kulturološku, a Vlačića je predstavio kao svestranog stručnjaka, teologa, filozofa, povjesničara i lingvista, koji je, kako je rekao, Hrvatsku promovirao diljem svijeta, gdje ga i danas proučavaju.

Matija Vlačić Ilirik rođen je 3. ožujka 1520. u Labinu, a preminuo je pedeset i pet godina kasnije u Frankfurtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙