FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP za donošenje smjernica o javno-privatnom partnerstvu

ZAGREB,1. travnja(Hina) - HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru TončiTadić i Vlado Jukić upozorili su danas da javno-privatno partnerstvo(JPP) u Hrvatskoj nije regulirano zakonom, zbog čega se pribojavaju daće Vladine odluke o partnerstvu u "Sunčanom Hvaru" i drugim tvrtkamazapravo biti "privatizacija pod krinkom JPP-a".
ZAGREB,1. travnja(Hina) - HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru Tonči Tadić i Vlado Jukić upozorili su danas da javno-privatno partnerstvo (JPP) u Hrvatskoj nije regulirano zakonom, zbog čega se pribojavaju da će Vladine odluke o partnerstvu u "Sunčanom Hvaru" i drugim tvrtkama zapravo biti "privatizacija pod krinkom JPP-a".

HSP-ovci su, stoga, u saborsku proceduru uputili prijedlog zaključka kojim bi Sabor trebao obvezati Vladu da u roku 60 dana predloži smjernice za sklapanje ugovora o JPP-u, izvijestila su dvojica HSP-ovaca, na konferenciji za novinare.

Tadić je pojasnio da se pod JPP-om obično podrazumijeva uvođenje u javno poduzeće privatne uprave, s manjim troškovima, s tim da tvrtka nastavlja raditi u javnom interesu, a kontrolira ju država ili jedinice lokalne samouprave.

"Ako netko preuzme 55 posto dionica neke tvrtke, onda je on njezin vlasnik i nije mi jasno gdje je tu JPP", kazao je Tadić, komentirajući ponude za JPP u "Sunčanom Hvaru", o kojima bi Hrvatski fond za privatizaciju trebao odlučiti danas.

Tadić je najavio i amandmane na Konačni prijedlog Zakona o ribarstvu, kojima će HSP zatražiti razdvajanje ribolovnih područja u ribolovno-ekološkoj zoni, kako je to učinjeno u teritorijalnom moru, te da, sukladno Međunarodnoj konvenciji o pravu mora, strancima zabrane ribolov u hrvatskom teritorijalnom moru.

O tom bi zakonu Sabor trebao glasovati danas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙