FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U privatizaciju Sladorane uključit će se i grad Županja

ŽUPANJA,15. ožujka 2005.(Hina) - Tvrtka ESOP d.o.o., koju su osnovaliradnici županjske Sladorane i grad Županja, poslat će Hrvatskom fonduza privatizaciju (HFP) zajedničko pismo namjere za preuzimanjecjelokupnog paketa dionica Sladorane - u iznosu 93,10 posto - koji jeu vlasništvu države, potvrđeno je danas u županjskoj gradskoj upravi.
ŽUPANJA,15. ožujka 2005.(Hina) - Tvrtka ESOP d.o.o., koju su osnovali radnici županjske Sladorane i grad Županja, poslat će Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) zajedničko pismo namjere za preuzimanje cjelokupnog paketa dionica Sladorane - u iznosu 93,10 posto - koji je u vlasništvu države, potvrđeno je danas u županjskoj gradskoj upravi.

Županjske gradske vlasti u dosadašnjem su tijeku privatizacije Sladorane pružale potporu nastojanjima radnika i uprave Sladorane da se tvrtka privatizira po modelu tzv. radničkog dioničarstva.

U vlasništvu HFP-a je 95,10 posto dionica Sladorane, a do sada su bila raspisana dva natječaja za kupnju te tvrtke.

Nakon što u prvom krugu nije bilo zainteresiranih za kupnju Sladorane, u drugom je krugu ponuđeno 68,1 posto dionica iz portfelja HFP-a, vrijednih 54,4 milijuna kuna.

Ponudu za kupnju Sladorane u drugom krugu dali su tvrtka Žito d.o.o. i bračni par Bubalo, tvrtke Viro d.o.o. iz Virovitice i Robić d.o.o. iz Velike Gorice te tvrtka ESOP d.o.o. koju su osnovali radnici Sladorane, a koja je ponudila 55 milijuna kuna i ulaganje od 191,3 milijuna kuna.

Upravni odbor HFP-a poništio je početkom ožujka natječaj za prodaju dionica županjske Sladorane te odlučio raspisati novi, čime je dao priliku radnicima i lokalnoj zajednici da poboljšaju svoju novu ponudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙