FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor ustrajan da HSLS u Zagrebu koalira s HIP-om i HSD-om

ZAGREB,13. travnja(Hina) - Unatoč preporuci Malog vijeća HSLS-a,predsjednik zagrebačkog ogranka te stranke Darinko Kosor ustrajan je uodluci da u Zagrebu koalira s Hrvatskim istinskim preporodom (HIP) iHrvatskim socijaldemokratima (HSD).
ZAGREB,13. travnja(Hina) - Unatoč preporuci Malog vijeća HSLS-a, predsjednik zagrebačkog ogranka te stranke Darinko Kosor ustrajan je u odluci da u Zagrebu koalira s Hrvatskim istinskim preporodom (HIP) i Hrvatskim socijaldemokratima (HSD).

Kosor je za Hinu ustvrdio da Malo vijeće, po stranačkom statutu, nema ovlasti donositi odluke, nego isključivo preporuke predsjedniku stranke.

Podsjetio je da Statut HSLS-a ograncima daje punu slobodu koaliranja, a takve se koalicije, tvrdi, mogu razvrgnuti samo ako predsjednik stranke raspusti ogranak, što se, podsjeća Kosor, do sada nije dogodilo.

Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok tvrdi međutim, da Kosor slabo poznaje stranački statut, koji, po Čehoku, predsjedniku omogućuje da razvrgne koaliciju za koju utvrdi da nije u skladu s programom stranke.

Naglasio je da nema namjeru raspuštati Gradski ogranak, budući da je potpredsjednika gradskog HSLS-a Hrvoja Vojkovića već ovlastio da o koaliciji pregovara s drugim strankama.

Čehok je potvrdio da o koaliranju u Zagrebu HSLS od prošloga tjedna pregovara s HDZ-om, DC-om i Hrvatskim demokršćanima.

Tu informaciju potvrđuju i u vrhu zagrebačkog HDZ-a, no službeno ne žele govoriti ništa dok se njihova predsjednica Jadranka Kosor ne vrati iz Japana.

Da je koalicija s HSLS-om, DC-om i demokršćanima gotova stvar dao je u ponedjeljak naslutiti član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Sabora Vladimir Šeks, koji je, u emisiji Hrvatskog radija, na novinarsko pitanje o mogućnosti koaliranja s HNS-om u Zagrebu odgovorio kako će "HDZ u Zagrebu koalirati s HSLS-om, DC-om i Hrvatskim demokršćanima, a procijeni li Gradska organizacija HDZ-a tako, moguća je i poslijeizborna suradnja s HNS-om".

Kad će stranke potpisati koalicijski ugovor i kako bi trebale izgledati zajedničke izborne liste danas se nije moglo doznati, no rok za prijavu kandidacijskih lista Gradskom izbornom povjerenstvu je 21. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙