FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Predizborna koalicija HDZ-a i HSLS-a

OSIJEK,12. travnja 2005.(Hina) - Županijski odbor HDZ-a i Županijskovijeće HSLS-a Osječko-baranjske županije sporazumjeli su se opredizbornoj koaliciji na idućim izborima za Županijsku skupštinu,preporučivši to i svojim gradskim i općinskim ograncima, izvijestilisu danas predsjednici županijskog HDZ-a i HSLS-a Branimir Glavaš iZdravko Vukić.
OSIJEK,12. travnja 2005.(Hina) - Županijski odbor HDZ-a i Županijsko vijeće HSLS-a Osječko-baranjske županije sporazumjeli su se o predizbornoj koaliciji na idućim izborima za Županijsku skupštinu, preporučivši to i svojim gradskim i općinskim ograncima, izvijestili su danas predsjednici županijskog HDZ-a i HSLS-a Branimir Glavaš i Zdravko Vukić.

Glavaš je na konferenciji za novinstvo ocijenio kako je dostatno dodirnih točaka i sličnosti u programima tih stranaka, da je županijski HSLS prijašnjih godina poštovao sve dogovore s HDZ-om te da HDZ time dobiva postojana koalicijskog partnera kojem se može vjerovati.

"Želimo stvoriti čvrstu koaliciju kao okosnicu buduće županijske vlasti. Nadam se da će se i u Osijeku stvoriti takva koalicija, koja će smijeniti 12-godišnju vladavinu Zlatka Kramarića (LS)", kazao je predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a.

Dodao je kako će pojedinosti suradnje utvrditi međustranačkim sporazumom, ali da će najvjerojatnije on biti nositelj i županijske i osječke gradske liste.

Na novinarski upit o mogućoj koaliciji s Demokratskim centrom Glavaš je odgovorio kako je obavio dva razgovora s predsjednicom DC-a Vesnom Škare-Ožbolt, da ostavlja mogućnost za predizbornu ili poslijeizbornu koaliciju, ali da će o proširenju koalicije poštovati mišljenje HSLS-a.

Predsjednik županijskoga HSLS-a Zdravko Vukić kazao je kako je ta koalicija dobro rješenje za Osječko-baranjsku županiju te razumljiv slijed, jer HSLS u nekim općinama sudjeluje u vlasti s HDZ-om, a u Hrvatskom saboru podupire HDZ-ovu Vladu. Istaknuo je kako vjeruje u pobjedu na idućim izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙