FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavila se koalicija HSLS-HIP-HSD

ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Tribinom "Bijeli Zagreb u čiste ruke"danas se po prvi puta predstavila koalicija HSLS-a, HIP-a i Hrvatskihsocijaldemokrata (HSD) koja će na predstojećim lokalnim izborima uZagrebu nastupiti sa zajedničkom listom.
ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Tribinom "Bijeli Zagreb u čiste ruke" danas se po prvi puta predstavila koalicija HSLS-a, HIP-a i Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) koja će na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu nastupiti sa zajedničkom listom.

Predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata Zdravko Tomac rekao je kako će kolacija navijestiti rat korupciji i mitu u gradu Zagrebu. "Hrvatskoj je potreban treći put koji treba započeti u Zagrebu", rekao je Tomac.

Dodao je da koalicija na izbornu listu želi staviti stručne ljude koji ne žive od politike, koji nisu sudjelovali u korupciji i privatizacijskim aferama.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman rekao je da se koalicija tri stranke zalaže za obnovu Oltara domovine na Medvedgradu, kako bi on postao atrakcija na koju bi počast dolazila odavati strana izaslanstva, kao i da se zagrebačka zračna luka imenuje po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Predsjednik HIP-a smatra da Zagreb treba postati istodobno europski velegrad i nacionalna metropola koja će, kao i cijela nacija i država, sama odlučivati o svom identitetu, a ne ponašati se po nečijem diktatu.

Predsjednik Gradskog odbora HSLS-a Darinko Kosor založio se za smanjenje prireza s 18 na 10 posto jer bi Zagreb, koji raspolaže sa 6 milijardi kuna godišnejg proračuna, mogao podnijeti 350 milijuna manje.

Kosor ističe kako tri stranke smatraju da direktori gradskih poduzeća i predstojnici gradskih ureda ne bi smjeli biti stranački ljudi već bi se trebali birati putem natječaja.

Zagreb treba donijeti gospodarsku strategiju razvoja te riješiti prometno pitanje kombinacijom metroa i željeznice, rekao je također Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙