FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HSLS-HIP-HSD za europski Zagreb i Hrvatsku

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačke koalicijeHSLS-HIP-HSD danas su poručili da će kroz svoj program "Za europskiZagreb i za europsku Hrvatsku" nastojati što je moguće više Zagrebučiniti pravim europskim gradom, a time i Hrvatsku članicom Europskeunije, dobiju li podršku na lokalnim izborima.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačke koalicije HSLS-HIP-HSD danas su poručili da će kroz svoj program "Za europski Zagreb i za europsku Hrvatsku" nastojati što je moguće više Zagreb učiniti pravim europskim gradom, a time i Hrvatsku članicom Europske unije, dobiju li podršku na lokalnim izborima.

"Ne želimo se koristiti sitnim trikovima i odgodu pregovora s EU kako bi poticali euro-skeptike", rekao je kandidat koalicije HSLS-HIP-HSD za zagrebačkog gradonačelnika Darinko Kosor, ali i upozorio da Zagreb danas ni po čemu nije europski grad.

Gradsko poglavarstvo je korumpirano i odluke donosi na temelju sukoba interesnih struja, a ne kvalitetnih projekata, u gradskim tvrtkama su stranački poslušnici, nema ni jedne ozbiljnije strane investicije, a 20 posto građana nema ni minimalnih uvjeta - vode i kanalizacije, naveo je Kosor na konferenciji za novinare.

"Stranke koje se na državnoj razini najviše zalažu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, na lokalnoj razini- u Zagrebu - se ponašaju kao u balkanskoj krčmi", ocijenio je Kosor i dodao da Zagrebu treba novi, drugačiji pristup.

"Baš zato što želimo prihvatiti europske standarde, imamo pravo tražiti da nas poštuju i uvažavaju na temelju istih kriterija", mišljenja je Zdravko Tomac, predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata.

Dodao je da krivotvorine i lažne optužbe ne prihvaća kao uvjet ulaska Hrvatske u EU te da raskrinkavanje neistina smatra dijelom europeizacije Zagreba i Hrvatske, koja, rečeno je, mora ući čista u zajednicu europskih država.

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman je ocijenio da ulazak Hrvatske u EU ne treba biti cilj nego sredstvo za osiguranje sigurnosti i blagostanja. Također je istaknuo da braniti istinu o Domovinskom ratu nije suprotno europskim vrijednostima.

U koaliciji HSLS-HIP-HSD smatraju da se oko toga treba postići novi konsenzus hrvatskog naroda te su pozvali pojedince, udruge i političke stranke da se pridruže njihovu programu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙