FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smijenjen i izabran novi gradonačelnik Hrvatske Kostajnice

HRVATSKA KOSTAJNICA, 24. ožujka 2005. (Hina) - Gradsko vijeće HrvatskeKostajnice danas je s devet glasova (sedam glasova vijećnika HDZ-a idva glasa nezavisnih vijećnica predstavnica srpske nacionalnemanjine), izglasovalo nepovjerenje i razriješilo dužnostigradonačelnika Tomislava Paunovića koji je predstavljao koalicijuSDP-a, HSS-a, HSLS-a i dijela nezavisnih vijećnika.
HRVATSKA KOSTAJNICA, 24. ožujka 2005. (Hina) - Gradsko vijeće Hrvatske Kostajnice danas je s devet glasova (sedam glasova vijećnika HDZ-a i dva glasa nezavisnih vijećnica predstavnica srpske nacionalne manjine), izglasovalo nepovjerenje i razriješilo dužnosti gradonačelnika Tomislava Paunovića koji je predstavljao koaliciju SDP-a, HSS-a, HSLS-a i dijela nezavisnih vijećnika.

Za novog gradonačelnika izabran je Dubravko Tomić (46) iz HDZ-a, ekonomist zaposlen u kostajničkoj Tvornici trikotaže "Pounje".

Dosadašnji gradonačelnik Paunović za gradonačelnika je kao dotadašnji nezavisni vijećnik izabran na listi HSLS-a 23. veljače, kad je sedam do tada oporbenih vijećnika (SDP-a, HSLS-a, HSS-a, dio nezavisnih vijećnika i dvoje vijećnika HDZ-a) izglasovalo nepovjerenje i smijenilo dotadašnjeg gradonačelnika Davora Govorčinovića iz HDZ-a, ujedno predsjednika kostajničkog HDZ-a, koji je tu dužnost obnašao u drugom mandatu.

Nakon primopredaje dužnosti Paunović je dužnost kostajničkog gradonačelnika preuzeo 28. veljače i na njoj ostao 24 dana.

Za novog gradonačelnika Tomića osim sedam vijećnika HDZ-a glasovale su nezavisne vijećnice Julika Živković i Radmila Pavičić, koje su u Vijeće izabrane kao predstavnice srpske nacionalne manjine na kostajničkom području i koje su prije podupirale koaliciju SDP-a, HSLS-a, HSS-a i dijela nezavisnih vijećnika.

Vijećnici SDP-a, HSLS-a, HSS-a i dio nezavisnih vijećnika napustilo je sjednicu Gradskog vijeća prije izbora novog gradonačelnika i Gradskog poglavarstva.

Novi gradonačelnik Tomić u nastupnom je govoru pozvao vijećnike i Kostajničane da se ne dijele po političkom određenju, nego da rade za dobrobit i napredak grada.

Najavio je da će nastaviti provoditi projekte koje je počeo prijašnji HDZ-ov gradonačelnik Davor Govorčinović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙