FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija "Sisačko proljeće" za lokalne izbore

SISAK, 21. ožujka 2005. (Hina) - Gradske organizacije SDP-a i HSS-a,Podružnica HNS-LD-a i Ogranak LS-a u Sisku danas su svečano potpisalikoalicijski sporazum o predizbornoj suradnji na lokalnim izborima zasisačko Gradsko vijeće i formirali zajedničku koaliciju pod nazivom"Sisačko proljeće".
SISAK, 21. ožujka 2005. (Hina) - Gradske organizacije SDP-a i HSS-a, Podružnica HNS-LD-a i Ogranak LS-a u Sisku danas su svečano potpisali koalicijski sporazum o predizbornoj suradnji na lokalnim izborima za sisačko Gradsko vijeće i formirali zajedničku koaliciju pod nazivom "Sisačko proljeće".

Nositelj zajedničke liste oporbenih stranaka bit će član Predsjedništva SDP-a i saborski zastupnik Davorko Vidović.

"Sisak se nalazi na prekretnici i ključno je pitanje hoće li sadašnja generacija građana Siska zaustaviti kretanje grada prema nesagledivom i preuzeti odgovornost za grad koji nam je davao, koji nam daje i koji nas obavezuje", rekao je Vidović.

"Želimo prekinuti defetizam i osjećaj besperspektivnosti, biti u službi građana, a ne vlasti, staviti u funkciju sve postojeće potencijale grada i izgraditi komunalnu infrastrukturu, razviti gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, otvoriti nova radna mjesta, zaposliti mlade i spriječiti njihov odlazak iz Siska", rekao je Vidović. Sisak, kako je istaknuo, "mora iskoristiti blizinu Zagreba jer je ona za Sisak prednost, a ne nedostatak".

Najavio je "prometno, komunalno i svako drugo povezivanje starog i novog Siska, odnosno nekadašnjeg civilnog i vojnog Siska, povezivanje s Petrinjom u jedno poslovno-razvojno područje, poput Zagreba i Velike Gorice, od Siska i Lonjskog polja stvoriti turističku destinaciju, a od Siska sveučilišni grad".

Potpisivanju sporazuma bili su nazočni predsjednici SDP-a, HSS-a i HNS-LD-a Ivica Račan, Zlatko Tomčić i Vesna Pusić.

Istaknuli su "da bi se sisački model suradnje stranaka na lokalnim izborima mogao primijeniti i u ostalim općinama, gradovima i županijama u Hrvatskoj". Najavili su osnivanje predizborne koalicije u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja će biti "još veća" od koalicije u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙