FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbori u Makedoniji: Vladajućima 25 gradonačelnika, oporbi 20

SKOPLJE, 28. ožujka 2005. (Hina) - Prema prvim nepotpunim rezultatimaDržavnog izbornog povjerenstva, stranke vladajuće koalicije u drugomkrugu lokalnih izbora u Makedoniji osvojile su 25 gradonačelničkamjesta, oporbena koalicija je dobila 20 gradonačelnika, albanskaDemokratska unija za integraciju sedam, dok je oporbena koalicijaalbanskih stranaka, koja je ranije pozivala na bojkot izbora, dobilajednog gradonačelnika.
SKOPLJE, 28. ožujka 2005. (Hina) - Prema prvim nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, stranke vladajuće koalicije u drugom krugu lokalnih izbora u Makedoniji osvojile su 25 gradonačelnička mjesta, oporbena koalicija je dobila 20 gradonačelnika, albanska Demokratska unija za integraciju sedam, dok je oporbena koalicija albanskih stranaka, koja je ranije pozivala na bojkot izbora, dobila jednog gradonačelnika.

Nakon nedjeljnog preglasavanja zbog neregularnosti iz prvog kruga, za dva tjedna glasovat će se za gradonačelnike u još pet općina, te za gradonačelnika glavnog grada Skoplja, priopćio je glasnogovornik izbornog povjerenstva Zoran Tanevski.

Oporbena koalicija, koju čine VMRO - Demokratska partija za makedonsko nacionalno jedinstvo, Liberalna partija, Demokratski savez, Demokratska alternativa i VMRO-Narodna, pobijedila je u šest općina u Skoplju, te u Bitoli i Prilepu.

Socijaldemokratski savez i Liberalno demokratska partija, stranke vladajuće koalicije, pobijedile su samo u jednoj skopskoj općini i uglavnom u manjim gradovima.

Još nije poznat rezultat u Ohridu gdje je, prema oporbi, bilo neregularnosti na 40 biračkih mjesta zbog čega pristaše njihovog kandidata od sinoć prosvjeduju ispred zgrade općine, a bit će podnesene i žalbe i krivične prijave, priopćeno je iz izbornog stožera VMRO-Narodna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙