FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija obrtničkih zanimanja u sklopu MOS-a

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - U okviru Međunarodnog sajmaobrtništva, koji će se od 19. do 23. travnja održati na Zagrebačkomvelesajmu, održat će se i treća po redu promocija obrtnička zanimanjanazivom "Želim biti Majstor".
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - U okviru Međunarodnog sajma obrtništva, koji će se od 19. do 23. travnja održati na Zagrebačkom velesajmu, održat će se i treća po redu promocija obrtnička zanimanja nazivom "Želim biti Majstor".

Promocija, koju organizira Hrvatska obrtnička komora (HOK), namijenjena je učenicima osmih razreda osnovnih škola koji se trebaju odlučiti kamo se upisati nakon završene osnovne škole.

Na sajmu će se, kako su objavili iz HOK-a, tako predstaviti 30-tak zanimanja, među kojima su zanimanja iz auto struke, drvne i graditeljske struke, elektrostruke, stojarstva, ugostiteljstva i tekstilne struke.

Kako bi "osmaše" upoznali s obrtničkim zanimanjima, naučnici i njihovi majstori - stručni učitelji, tijekom održavanja MOS-a, radit će u pravim malim obrtničkim radionicama.

U okviru promocije "Želim biti Majstor", kako su najavili iz HOK-a, održat će se i državno natjecanje učenika srednjih škola u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Natjecanje će se održati 21. i 22. travnja.

Budući je HOK ovu godinu proglasio godinom Tradicijskih i umjetničkih obrta, u sklopu MOS-a biti će održane i prezentacije starih zanata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙