FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks u srijedu prima predsjednika austrijskog Nacionalnog vijeća

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primit će u srijedu predsjednika Nacionalnog vijećaRepublike Austrije Andreasa Khola, koji ovoga tjedna boravi uuzvratnom službenom posjetu Hrvatskoj na poziv predsjednika Sabora,priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda Predsjednika Sabora.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će u srijedu predsjednika Nacionalnog vijeća Republike Austrije Andreasa Khola, koji ovoga tjedna boravi u uzvratnom službenom posjetu Hrvatskoj na poziv predsjednika Sabora, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda Predsjednika Sabora.

Šeksov posjet Austriji, na poziv predsjednika Nacionalnog vijeća Khola od 8. do 10. ožujka prošle godine, bio je prvi službeni inozemni posjet predsjednika Sabora u ovom sazivu.

Odnosi između Hrvatske i Austrije tradicionalno su dobri i prijateljski, o čemu svjedoči, između ostalog, učestalost susreta na najvišoj razini te čvrsta potpora koju Austrija pruža Hrvatskoj još od prvog dana njezina osamostaljenja, kao i sada u procesu ostvarivanja punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Republika Hrvatska i Republika Austrija, nastavlja se u priopćenju, ujedno dobro i tijesno surađuju u brojnim regionalnim inicijativama kao što su Radna zajednica Alpe-Jadran, Proces suradnje u Podunavlju, Dunavska komisija, Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav i dr.

Osim što će i ovaj susret predsjednika hrvatskog i austrijskog parlamenta pridonijeti daljnjem intenziviranju parlamentarne suradnje kao bitnog aspekta ukupnih bilateralnih odnosa, očekuje se da će jedna od tema razgovora biti spremnost Hrvatske da započne predpristupne pregovore s Europskom unijom, te mogućnosti daljnjeg razvijanja političke i naročito gospodarske te kulturne suradnje, stoji na kraju priopćenja.

Khol će sudjelovati i u radu Crans-Montana Foruma, koji će se održati u Zagrebu od 13. do 15. travnja pod nazivom "Europske perpektive i regionalna suradnja". Na Crans-Montana Forumu sudjelovat će predstavnici gospodarskog i političkog života zemalja Europske unije i jugoistoka Europe, te niza arapskih, afričkih i drugih zemalja, u cilju razmjene mišljenja o širenju EU-a, gospodarstvu, regionalnoj suradnji i stabilnosti te promicanju demokracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙