FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Sabor će donijeti povelju zahvalnosti Svetom Ocu

ZAGREB,5. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora VladimirŠeks upisao se danas u knjigu žalosti za Svetim Ocem u Apostolskojnuncijaturi u Zagrebu, a novinarima je rekao da će Sabor donijeti ovihdana povelju zahvalnosti Svetom Ocu.
ZAGREB,5. travnja 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks upisao se danas u knjigu žalosti za Svetim Ocem u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu, a novinarima je rekao da će Sabor donijeti ovih dana povelju zahvalnosti Svetom Ocu.

Poveljom će Sabor izraziti zahvalnost Svetom Ocu za Njegov nemjerljiv doprinos čovječanstvu, ali i Hrvatskoj, rekao je Šeks, istaknuvši da je Njegovim odlaskom Hrvatska izgubila trajnog zaštitnika i velikoga prijatelja.

U svom pontifikatu snažno je promicao mir, toleranciju, suživot, poštovanje prava svih ljudi, a Hrvatskoj je u trenucima kad se borila za svoju samostalnost dao snažan doprinos i potporu, kazao je Šeks. Priznajući Hrvatsku prije svih, Sveta Stolica je potaknula i ostale europske zemlje da je priznaju, rekao je.

Predsjednik Sabora je u knjigu žalosti upisao da je papa Ivan Pavao II bio je veliki čovjek i veliki papa.

U knjigu žalosti upisali su se i potpredsjednik Sabora Luka Bebić i ministar kulture Božo Biškupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙