FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: višečlane obitelji treba pomagati cijela zajednica

RETKOVCI, 3. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks izjavio je danas u Retkovcima da bi "cijela zajednica,od lokalne do državne razine, trebala pomagati višečlane obitelji".
RETKOVCI, 3. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je danas u Retkovcima da bi "cijela zajednica, od lokalne do državne razine, trebala pomagati višečlane obitelji".

"Tu bi skrb trebalo početi u najranijoj dobi, nastaviti je stipendiranjem školovanja i omogućivanjem zaposlenja. To se, međutim, ne može sve riješti samo zakonima nego i razumijevanjem svih onih koji su odgovorni da potiču i pomažu obitelji s više djece", ocijenio je Vladimir Šeks. Dodao je da u Hrvatskoj postoji "zakonski okvir koji obiteljima s troje i više djece omogućuje razmjerno skromnu pomoć".

Predsjednik Sabora pribivao je u župnoj crkvi Presvetog Imena Marijina u Retkovcima na vinkovačkom području kao kum na krštenju devetog djeteta Ivana i Kate Škvorc. U nazočnosti velikog broja vjernika sakrament krštenja malom Anti podijelio je retkovački župnik Vinko Zec.

"Ovo je jedan čudesan primjer kako treba njegovati i povećavati obitelj bez koje Hrvatska stari i postupno nestaje", poručio je nakon krštenja predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙