FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Hrvatska izgubila velikog prijatelja i zaštitnika

RETKOVCI, 3. travnja 2005.(Hina) - U povodu smrti pape Ivana Pavla II.predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je danas uRetkovcima nedaleko od Vinkovaca kako je "smrću Svetoga Oca hrvatskinarod izgubio velikog i značajnog prijatelja i zaštitnika".
RETKOVCI, 3. travnja 2005.(Hina) - U povodu smrti pape Ivana Pavla II. predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je danas u Retkovcima nedaleko od Vinkovaca kako je "smrću Svetoga Oca hrvatski narod izgubio velikog i značajnog prijatelja i zaštitnika".

"Otišao je velik čovjek, otišao je u drugi život. Otišao je čovjek kojemu Hrvatska i hrvatski narod trebaju biti neizmjerno zahvalni jer je on u presudnim trenutcima, kad je svijet trebao priznati Hrvatsku, bio prvi koji je to učinio i tako snažno potaknuo i druge zemlje Europske unije", rekao je Šeks.

Dodao je kako je papa Ivan Pavao II. odigrao i "nezaboravnu ulogu u približavanju Hrvatske Europskoj uniji te ostavio snažne poruke mira, suživota i tolerancije svojim pastoralnim posjetima Hrvatskoj".

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks bio je u Retkovcima kum na krštenju Anti, devetom djetetu u obitelji Ivana i Kate Škvorc.

z

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙