FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks čestitao Uskrs

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - U povodu uskrsnih blagdanapredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je građanimaRepublike Hrvatske uskrsnu čestitku.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - U povodu uskrsnih blagdana predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je građanima Republike Hrvatske uskrsnu čestitku.

U čestitci ističe kako je blagdan Kristova uskrsnuća veliki blagdan kršćanske tradicije koji proslavljamo u ozračju mira, ljubavi i veselja u svakom ljudskom srcu, u svakoj našoj obitelji.

"To je vrijeme koje snažno pridonosi istinskom poštivanju, uvažavanju i razumijevanju među svim ljudima dobre volje. To je i vrijeme koje nas podsjeća na ponovno vraćanje u život, kada promišljamo o boljem sutra, o sretnijem životu, koji će biti primjeren potrebama i željama svakoga pojedinog čovjeka", napominje u čestitci Šeks, dodajući kako je upravo takvo promišljanje, uz jasnu spoznaju, svijest i sigurnost u vlastite vrijednosti i sposobnosti, bitan preduvjet napretku hrvatskog društva.

Po njegovim riječima, bez imalo dvojbi, željeni ćemo napredak ostvariti pomno čuvajući svoj nacionalni identitet, ravnopravni i u zajedništvu velike obitelji europskih naroda, nasuprot i unatoč pojavama skepticizma i malodušja.

Uz iskrenu nadu da će "simbolika uskrsnih blagdana o ponovnom buđenju i vjeri u svjetliju budućnost trajno zaživjeti", te da će nadolazeći blagdani proteći u miru i ljubavi, predsjednik hrvatskog Sabora na kraju čestitke zaželio je građanima Republike Hrvatske sretan i blagoslovljen Uskrs.

Šeks je uputio uskrsne čestitke predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, apostolskom nunciju Franciscu-Javieru Lozanu i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙