FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić i Šeks primili predstavnika CSU-a

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Predstavnika pokrajinske skupine CSUu njemačkom Saveznom parlamentu Petera Ramsauera primili su u srijeduhrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Predstavnika pokrajinske skupine CSU u njemačkom Saveznom parlamentu Petera Ramsauera primili su u srijedu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Predsjednik Mesić razgovarao je s Ramsauerom o regionalnoj suradnji i nastojanjima Hrvatske da se pridruži EU, doznaje se iz priopćenja Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić kazao je kako Hrvatska u odnosima sa svim svojim susjedima i prema jugoistočnoj Europi želi pokazati da je provedba međunarodnih obveza i regionalna suradnja ispravan put prema ujedinjenoj Europi, a Ramsauer je istaknuo želju da Hrvatska što prije započne pregovore o punopravnom članstvu, kaže se u priopćenju.

Također je obostrano pozdravljena dobra bilateralna suradnja između Hrvatske i Njemačke, a u razgovoru o interesima te o zajedničkim projektima, istaknuti su hrvatski turistički potencijali.

Ramsauer je najavio posjet političkog izaslanstva CSU-a Hrvatskoj u srpnju ove godine.

Njemačkog gosta primio je i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks koji je sa zadovoljstvom prihvatio da Sabor polovicom srpnja bude domaćin susreta članova pokrajinske skupine CSU-a u Bundestagu, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

Šeks je izrazio želju da i ti razgovori pridonesu produbljivanju tradicionalno dobrih odnosa i prijateljskih hrvatsko-bavarskih odnosa, a time i ukupnih odnosa Hrvatske i Njemačke.

Naime, tijesna i plodna suradnja Hrvatske i Bavarske odvija se već dugi niz godina na političkom, ali i kulturnom te naročito gospodarskom planu, posebice u okviru rada Stalne hrvatsko-bavarske komisije koja neprekidno djeluje od 1972. godine, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙