FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac posjetio Institut "Max Planck"

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac i Peter Gruss, predsjednik Max Planck Društva,dogovorili su danas suradnju i pomoć koje će to Društvo pružitiprosudbi hrvatskih instituta, priopćilo je Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa (MZOŠ).
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i Peter Gruss, predsjednik Max Planck Društva, dogovorili su danas suradnju i pomoć koje će to Društvo pružiti prosudbi hrvatskih instituta, priopćilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ).

Dogovor je postignut za posjeta hrvatskoga izaslanstva toj uglednoj njemačkoj znanstvenoj instituciji i jednoj od vodećih znanstvenih institucija u svijetu u kojoj je, pod nazivom Max Planck Društvo, okupljeno 78 zasebnih istraživačkih instituta.

Posjet je organiziran u sklopu strateškoga rekonstruiranja hrvatske znanosti prije ulaska u europske integracijske procese, a s tom je zadaćom hrvatsko izaslanstvo s ministrom Primorcem na čelu već posjetilo ugledne izraelske znanstvene ustanove - Weitzmannov institut i Technion.

Osim hrvatskoga ministra u hrvatskom izaslanstvu su i vodeći ljudi Instituta Ruđer Bošković s ravnateljem Mladenom Žinićem na čelu te predsjednik Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja Krunoslav Pisk.

Na osnovi dogovora vodeći stručnjaci njemačke prestižne znanstvene institucije krajem godine počet će prosudbu vodećega hrvatskog instituta u području prirodnih znanosti - Instituta Ruđer Bošković.

Hrvatsko izaslanstvo razgovaralo je s čelnicima Društva Max Planck i o razvoju zajedničkih projekata, posebice sudjelovanju u velikim projektima Europske unije, poput šestoga okvirnog programa (FP6) i sedmoga okvirnog programa (FP7) koji je u pripremi.

Primorac se susreo danas i s direktorom bavarskoga Ministarstva znanosti, istraživanja i umjetnosti Urlichom Wilhelmsom, državnim ministrom za europska pitanja i regionalnu suradnju Eberhardom Sinnerom te bavarskom ministricom školstva i kulture Monikom Hohlmeier.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙