FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Europski zeleni tjedan" - priopćenje MVP-a uoči 1. travnja

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova ieuropskih integracija pozvalo je u četvrtak, dan uoči 1. travnja, svekoliko pučanstvo da se odazove "Europskom zelenom tjednu" u Zagrebukako bi se u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, uz domaćespecijalitete i ponajbolja vina, informiralo o procesu pristupanjaHrvatske Europskoj uniji.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pozvalo je u četvrtak, dan uoči 1. travnja, svekoliko pučanstvo da se odazove "Europskom zelenom tjednu" u Zagrebu kako bi se u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, uz domaće specijalitete i ponajbolja vina, informiralo o procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

U priopćenju koje nosi nadnevak "1. aprililiiii", Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH obavještava javnost da će zbog ogromnog zanimanja građana za hrvatski ulazak u Europsku uniju, ministrica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak, 4. travnja, ispred zgrade Ministarstva na Zrinjevcu u Zagrebu svečano otvoriti "Europski zeleni tjedan".

Kako je priopćeno, riječ je o velikom radnom stolu na otvorenom, gdje će građani moći postavljati nemoguća pitanja vezana uz Europsku uniju i slobodno iznositi svoje stranačke primjedbe "za" i "protiv" Europe.

Ministrica će, ističe se u priopćenju, strpljivo odgovarati na sva pitanja. Neredi i ispadi su isključeni jer će "Zeleni tjedan" osiguravati mnogobrojne udruge umirovljenika.

Tako će prvi put jedno ministarstvo otvoriti širom svoje gradske prostore za svekoliku političku i inu javnost koja o pitanjima hrvatskog pristupanja Europskoj uniji treba znati što više a ne želi biti ni o čemu informirana, objašnjava se u priopćenju.

U okviru "Zelenog tjedna" bit će moguća i svekolika lobiranja, za sir, vrhnje, špek i kulen te ostale hrvatske proizvode poznate diljem Europe, nastavlja se u priopćenju.

Kao prilog najavi ukidanja odredbe o 0%o promila u krvi, što je hrvatska javnost euforično prihvatila, za trajanja "Zelenog tjedna" u popodnevnim satima posjetiteljima ove pro-europske manifestacije u zelenilu besplatno će se nuditi poznati domaći brandy "Mirogojček" kao i vrhunska vina među kojima famozni kontinentalni "Direktor-Tudum", nepoznate berbe.

Od jestvina u redovima će se posluživati grah s hrvatskim hamburgerom, nakon čega se očekuje konsenzus svekolikog pučanstva oko ulaska u Europu.

Da bi sve proteklo u kozmopolitskoj atmosferi bit će organizirana i zavičajna natjecanja: kupanje u fontani, bacanje kamena s ramena, pljuckanje na zavidne udaljenosti i sl. Ministarstvo se iskreno nada da će pučanstvo na "Zeleni tjedan" pohrliti uistinu u velikom broju, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙