FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić na skupu ministara kulture jugoistočne Europe i nordijskih zemalja

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićotputovao je na susret ministara kulture zemalja jugoistočne Europe inordijskih zemalja, koji se održava u Kopenhagenu.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić otputovao je na susret ministara kulture zemalja jugoistočne Europe i nordijskih zemalja, koji se održava u Kopenhagenu.

Tom će prigodom, kako je danas priopćeno, ministri potpisati Povelju te osnovati Savjet ministara kulture zemalja jugoistočne Europe čiji je cilj stvaranje foruma slobodne kulturne razmjene koji bi po prvi put kulturnu suradnju u regiji stavio na višu političku razinu odlučivanja.

Kako se napominje, Savjet će poticati ozračje dijaloga mira, razumijevanja, ujediniti napore na ispitivanju i korištenju potencijala u kulturi za ostvarivanje održivog razvoja u regiji, stvoriti novi forum za dijalog između ministara kulture i drugih vladinih i nevladinih struktura za izradu zajedničkih kulturnih strategija, okvira i projekata te razmjenu informacija i iskustava.

Ministar Biškupić za dvodnevna boravka u Danskoj održat će i odvojene sastanke s ministrima kulture te razgovarati o kulturnoj razmjeni i mogućnostima prezentacije hrvatske kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙