FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Oporba kritizira Janšinu vladu zbog neaktivnosti

LJUBLJANA,11. travnja 2005.(Hina) - Stranka nekadašnjeg slovenskogpremijera Antona Ropa u ponedjeljak je žestoko kritizirala JanezaJanšu i njegove tvrdnje da je u većini resora zatekao slabo stanje inepokrivene troškove u iznosu 300 milijuna eura.
LJUBLJANA,11. travnja 2005.(Hina) - Stranka nekadašnjeg slovenskog premijera Antona Ropa u ponedjeljak je žestoko kritizirala Janeza Janšu i njegove tvrdnje da je u većini resora zatekao slabo stanje i nepokrivene troškove u iznosu 300 milijuna eura.

"Janšina se vlada bavi samo analizom rada svojih prethodnika, ali bi to morala činiti na korektan način", izjavio je nakon sjednice "vlade u sjeni", Liberalno-demokratske stranke (LDS), bivši ministar gospodarstva Matej Lahovnik, dok je bivši ministar prometa Marko Pavliha sadašnju vladu usporedio sa "zrakoplovom u kojemu se posada umjesto letom bavi ogrebotinama na sjedalima".

Pavliha tvrdi da Sloveniju u Europi hvale zbog velikog ekonomskog rasta u prošloj godini, dok premijer Janša nalazi same kritike na rad prijašnje vlade.

LDS-ovci su kritizirali i premijerovu "politizaciju javne uprave", pokušaj promjena na Radioteleviziji Slovenije, te kršenja ljudskih prava, osobito romske djece u osnovnom obrazovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙