FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: Hrvatskoj ne treba nametati nove uvjete

LJUBLJANA, 14. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janšaizjavio je u ponedjeljak da Hrvatska za ulazak u Europsku uniju moraispuniti uvjete kao i sve druge države koje su ušle u tu integraciju,ali da joj ne treba nametati nove uvjete.
LJUBLJANA, 14. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u ponedjeljak da Hrvatska za ulazak u Europsku uniju mora ispuniti uvjete kao i sve druge države koje su ušle u tu integraciju, ali da joj ne treba nametati nove uvjete.

Janša je u razgovoru za slovensku državnu televiziju, odgovarajući na kritike oporbe desnog centra da njegova vlada "bezrezervno" podržava Hrvatsku u što skorijem početku pregovora s Bruxellesom, te tako, navode kritičari, odstupa od većinskog mišljenja država EU-a, rekao da njegova vlada nije promijenila odnos prema Hrvatskoj u odnosu na prethodne.

"Uvijek smo podržavali približavanje Hrvatske Europskoj uniji otkad je ona izrazila takve aspiracije", rekao je Janša, dodajući da je to bila službena pozicija i ranijih vlada, osim u kratkom razdoblju u vrijeme lanjskih parlamentarnih izbora, kad je bivši premijer Anton Rop zbog incidenta kod Plovanije izjavio da Slovenija više ne može podržavati Hrvatsku, ali da će to nastaviti činiti nakon izbora, kad se stvari smire.

"Naša podrška nije bezuvjetna", rekao je Janša. "Hrvatska mora ispuniti uvjete kao i sve druge države. Ali, nepravedno bi bilo od Hrvatske zahtjevati da ispuni uvjete koji nisu postavljani drugim državama ili ako bi se iza tih uvjeta skrivali neki drugi koncepti", rekao je Janša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙