FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Senat osječkoga Sveučilišta o anketi među studentima i upisnim kvotama

OSIJEK,11. travnja 2005.(Hina) - Osječki sveučilištarci zamjerajumaterijalnotehničkim uvjetima i organizaciji nastave na Sveučilištu uOsijeku, pokazala je anketa među studentima o analizi studija,istaknuto je danas na sjednici sveučilišnog Senata.
OSIJEK,11. travnja 2005.(Hina) - Osječki sveučilištarci zamjeraju materijalnotehničkim uvjetima i organizaciji nastave na Sveučilištu u Osijeku, pokazala je anketa među studentima o analizi studija, istaknuto je danas na sjednici sveučilišnog Senata.

Također je najavljeno da će zato fakultetska vijeća o tome nastaviti raspravu kako bi se uklonili uočeni nedostatci.

U izvješćima dekana fakulteta Sveučilišta navodi se kako sveučilištarci, uz ostalo, prigovaraju radu stručnih služba, komunikaciji s profesorima, prolaznosti na ispitima i prostornim uvjetima.

Rektorica Gordana Kralik ocijenila je kako su anketiranje studenata i rasprave na fakultetima prvi koraci u nastojanju da se poprave mnoge stvari.

Tijekom rasprave o upisnim kvotama za 1. godinu studija u idućoj akademskoj godini predstavnici većine fakulteta izvijestili su kako kane zadržati dosadašnje kvote ili ih smanjiti na pojedinim studijima.

Prodekan Medicinskog fakultata Gordan Lauc ocijenio je kako je "Slavonija jedina regija koja nema dovoljno liječnika" te da je "teško osigurati kvalitetan nastavni kadar jer je plaća profesora na fakultetu znatno manja nego u bolnici".

Podnoseći izvješće o radu Sveučilišta u prošloj akademskoj godini, rektorica Kralik kazala je kako su prošle godine pokrenuti postupci osnivanja sveučilišnih odjela za fiziku, biologiju i kemiju, utemeljena je Umjetnička akademija, a Senat je u travnju prošle godine donio zaključak o prihvaćanju inicijative Đakovačko-srijemske biskupije za osnivanje Katoličkog bogoslovnog fakulteta u sastavu Sveučilišta.

Dodala je kako Uprava Sveučilišta provodi Program obnove i razvitka Sveučilišta do 2010., koji predviđa ustrojstvo sveučilišnih sadržaja na trima lokacijama - osječkoj Tvrđi te bivšim vojarnama "Gaju" i "Dravi" - te, uz ostalo, izgradnju novih zgrada Studentskog doma i Poljoprivrednog fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙