FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanci platili nabavu opreme za učenje japanskog jezika

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac i japanski veleposlanik u Hrvatskoj KanameIkeda potpisali su danas ugovor o japanskoj darovnici za nabavu opremeza učenje japanskog jezika na zagrebačkome Sveučilištu.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i japanski veleposlanik u Hrvatskoj Kaname Ikeda potpisali su danas ugovor o japanskoj darovnici za nabavu opreme za učenje japanskog jezika na zagrebačkome Sveučilištu.

Tim je ugovorom, u okviru višegodišnje tehničke suradnje vlada dviju zemalja, Hrvatskoj darovano 960.000 kuna za nabavu opreme za učenje japanskog jezika.

Darovnica je namijenjena Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojem je u akademskoj godini 2004./5. uveden trogodišnji slobodni dopunski studij japanologije i upisano prvih 30 studenata japanskog jezika.

Veleposlanik Ikeda istaknuo je da je zadovoljan potpisivanjem darovnice te da je ta potpora izraz poštovanja bogate kulturne baštine hrvatskog naroda i uloge Filozofskog fakulteta u društvu.

Japanska vlada stalno ima sluha za potrebe hrvatskoga sveučilišta, rekao je ministar Primorac, istaknuvši kako će darovnica biti pomoć, ali i obveza Filozofskome fakultetu da studij bude uspješan. "Učinit ćemo sve da dar pretočimo u znanje", dodao je ministar.

Filozofski fakultet želi širiti obzorja i zbližavati se sa svim kulturama, rekao je dekan Miljenko Jurković, naglasivši kako će japanska darovnica u tim nakanama i pomoći jer će se osuvremeniti nastava stranih jezika opremanjem audiolaboratorija, videolaboratorija i fonolaboratorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙