FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarsko sveučilište proslavilo 3. obljetnicu

ZADAR, 7. travnja 2005. (Hina) - U povodu 3. obljetnice utemeljenjazadarskog Sveučilišta danas je održana svečana sjednica SenataSveučilišta.
ZADAR, 7. travnja 2005. (Hina) - U povodu 3. obljetnice utemeljenja zadarskog Sveučilišta danas je održana svečana sjednica Senata Sveučilišta.

Na sjednici su nazočili rektori gotovo svih hrvatskih sveučilišta, predstavnici gradske i županijske vlasti i drugi brojni gosti.

Državni tajnik za visoko obrazovanje dr. Slobodan Uzelac rekao je da zadarsko Sveučilište ima naglašenu humanističku dimenziju zahvaljujući kojoj se možemo osloboditi straha od negativnih učinaka globalizacije. Uzelac je podsjetio da je to najmlađe Sveučilište, ali s obzirom na svoju povijest i najstarije u Hrvatskoj.

U nastavku svečanosti rektor dr. Damir Magaš istaknuo je da Sveučilište u Zadru intenzivno radi na reformi obrazovanja te da se tako prilagođuje bolonjskom modelu.

Na svečanosti je dodijeljen počasni doktorat dr. Stjepanu Krasiću, a prof. dr. Branimiru Glavičiću i prof. dr. Nikoli Ivanišinu zvanje professor emeritus.

Zadar je sveučilišni grad od 1396. Tada osnovano sveučilište djelovalo je do 1807., od kada su djelovale ustanove visokog školstva do osnutka obnovljena Sveučilišta u Zadru 2002. Sveučilište je osnovao poglavar dominikanskog reda Rajmund de Vinies iz Kapue i među najstarijim je sveučilištima u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙