FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Daniel Rukavina ponovno rektor riječkoga Sveučilišta

RIJEKA, 15. ožujka 2005.(Hina) - Akademik Daniel Rukavina danas je nasjednici Senata Sveučilišta u Rijeci jednoglasno ponovno izabran zarektora, a to će biti njegov drugi četverogodišnji mandat.
RIJEKA, 15. ožujka 2005.(Hina) - Akademik Daniel Rukavina danas je na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci jednoglasno ponovno izabran za rektora, a to će biti njegov drugi četverogodišnji mandat.

Rukavina je članovima Senata nakon izbora rekao da je za razvoj Sveučilišta najvažnija izgradnja Kampusa na Trsatu, za što je, podsjetio je, do sada potpisan ugovor o zajmu od 490 milijuna kuna za prvu fazu koja bi trebala biti dovršena do kraja 2007.

Sada se izrađuje građevna i projektna dokumentacija za pojedine sadržaje, dodao je i najavio kako bi do kraja godine mogli početi građevni radovi. Kazao je da će Kampus omogućiti da riječko Sveučilište bude poželjan partner za suradnju s bilo kojim sveučilištem u Europi.

Rektor je podsjetio da se broj znanstvenih novaka za njegova prvog mandata sa 66 povećao na 230 te da u tome vidi priliku i za razvoj kadrovskog potencijala Sveučilišta i u svojem drugom mandatu.

Najavio je i jačanje znanstvenog rada na Sveučilištu, mogućnosti studiranja i rada na bilo kojem sveučilištu u Europi te potpunu usklađenost Sveučilišta s temeljnim uvjetima Bolonjskog procesa.

Akademik Rukavina prijavio se kao jedini kandidat na natječaj za izbor rektora riječkoga Sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙